Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7513189 www.bgdnes.bg

Тотомилионер спря с пиенето

След излизането от психиатрията 

Румен Пеовски слага край на алкохолните пирове с приятели 

Край на купоните и напиванията с приятели сложи тотомилионер!

Румен Пеовски от благоевградското село Покровник изживява бурни месеци, след като удря джакпота и забогатява изведнъж - напада родителите си с нож, стреля напосоки с пушка, а впоследствие беше арестуван и затворен в психиатрична клиника. По думи на негови съселяни бурният живот е в миналото му.

"Румен отново стана човекът, който всички познаваме. Спря да пие и да купонясва с приятелите си, които го използваха заради парите му. Кротна се много и вече няма проблеми с поведението му. Живее само с баща си, тъй като майка му почина преди около 2 месеца. Този тъжен момент допълнително го укроти", разказа пред "България Днес" Методи Цонев, кмет на Покровник.

Реклама

Новобогаташът беше настанен за лечение в специализирано заведение, след като през юни 2017 г. подгони майка си с нож, открадна пушката на баща си и започна да стреля напосоки. Покрай скоростното му забогатяване в селото настана хаос, а пиянските свади зачестиха. След злощастния инцидент Пеовски беше арестуван и съдът го изпрати в психиатрия. Той се завърна в Покровник през октомври същата година, а малко след това изчезна, като се предполагаше, че е при синовете си в Англия.

"След психиатрията вече за постоянно живее в селото ни. Много се радвам, че се върна в правия път и не създава проблеми. Хората се радват, че парите не успяха да провалят живота му", добави Цонев.

Животът на Румен Пеовски се промени през месец май 2017 година. Тогава той спечели джакпота в размер на 1 663 872 лева от играта на Тото 2 6/42. Късметлийският фиш бе на цена 1,20 лева. Веднага след като получи транш от печалбата, Пеовски дари 10 000 лева на храма в родното си село. Обеща и да се грижи за семейството си, но тогава се намесиха приятелите му по чашка. Негови съселяни разказват, че запоите били всеки ден и продължавали с часове. След няколко питиета мъжете ставали гръмогласни и агресивни. Именно от такава компания успява да си спаси Пеовски и да живее вече тихо и спокойно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама