Актрисата Яна Маринова с новия си проект "Диви и щастливи": Правила съм престъпления от любов

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Актрисата Яна Маринова с новия си проект "Диви и щастливи":
Правила съм престъпления от любов

С Луиза сме супертандем

 

Коя е тя

Яна Маринова е завършила спортното училище на "Славия", висше образование в УНСС, както и магистратура в НБУ, където нейни преподаватели са Цветана Манева, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова. Стартира кариерата си като каскадьор и участва в редица чужди и родни продукции. Става популярна с ролите си в сериалите "Връзки", "Фамилията", "Стъклен дом", "Хотел България", "Забранена любов", както и в игралните "Живи легенди", "11 А", "Привличане" и други. Участва и в риалити форматите "Сървайвър" и "И аз го мога".

- Яна, откъде дойде идеята за филма "Диви и щастливи", който в момента снимате?

- Идеята се роди спонтанно, както всички неща в моя живот. След като приключи предишният филм "Привличане", на който бях съсценарист и съпродуцент заедно с Александър Сано и Мартин Макариев, бях във Варна да репетирам в театъра. И там изведнъж ме осени идеята да започнем с нов филм. Говорих със Сано и Макариев и на 8 март в едно заведение се срещнахме със сценариста Борислав Захариев. Споделихме му идеята, че искаме филм за борбената жена, за тази, която не се съобразява със статуквото, която заслужава да изживее хубавите моменти от живота си, а не да се оплаква и да страда. И той се съгласи. Всъщност този филм е за всички жени, които искат да са по-добра версия на себе си, които ще са готови на приключения и се себеуважават. Все неща, в които целият екип вярваме. Филмът разказва за две жени, които бягат от София към Варна от полицията и използват всякакви превозни средства, дори каскади. Но бягайки от закона, разбират, че тичат към свободата. По принцип бяхме решили филмът да се казва "Диви", но на първите репетиции Луиза Григорова предложи заглавието "Диви и щастливи" и това ни хареса повече. Двете с Луиза сме супертандем. Нейната героиня е писателка, докато моята мечтае за свобода, да живее живота си на макс. Сюжетът ни е прекрасен.

- Вие като че ли се оформихте един много сполучлив екип. Така ли е?

- Филмът е поредният проект на нашето трио, като с Александър Сано сме продуценти, Мартин е изпълнителен продуцент и режисьор. И да кажа, че всъщност ние вярваме, че сме събрали най-добрия екип у нас. Професионалисти са във всички пера на лентата. Освен това сме избрани от най-добрите американски специалисти, които снимат в България. Те се отказаха от по-печеливши за тях проекти, само и само да ни подкрепят, което е много мотивиращо. Другите, на които искаме да благодарим, са известни български актьори, които ни дават рамо, без да претендират за главни роли, защото искат да участват. И музиката, за малко да я пропусна - на Д-2 е, те правят специално песни за филма. Като изпълнител участва и любимецът ми Васил Найденов. Рано е да спомена други имена, но няма как да пропусна Нова телевизия като наш партньор, както и "Фрий долфин ентъртеймънт", един от големите френски разпространители, с които подписахме, така да се каже, "на зелено". Тази компания продаде преди това и "Привличане", но филмът беше само на български и сега условието им бе да влезем в рамката на продаваемо кино, така че направихме екшън комедията и на английски. Истината е, че се вдъхновихме от филма "Телма и Луиз", като дори Луиза носи такава фланелка с двете героини в лентата. Реално си представете лоши момчета в женски вариант.

- Кои са световноизвестните имена, които участват в него?

- Бен Крос, това е актьор от висок ранг, който живее в България, тук се ожени, благодарни сме му много. Нашата "черешка на тортата" е Базил Ейденбенц, който има участие и във филма "Фаворитката", тазгодишния носител на "Оскар". Той и в момента се снима в сериала "Виктория". Преди да го открием, мечтаехме да намерим нещо като Брад Пит, преди киноакулите да са го забелязали, и мисля, че го направихме. На кастинга с една от най-големите лондонски агенции открихме Базил и единодушно много го харесахме. Той дойде много болен, но въпреки това му се получи за нашия филм. Много искаше да участва в него.

- Каскадьорските сцени сами ли ги снимахте?

- Не, разбира се. Страхотен каскадьорски тим имаме, на който може да се разчита безотказно. С Луиза скачаме от високо, бързо и с въжета, но там, където карам мотора, моя дубльорка е Теа Маркова, тя е шампионка по мотокрос, моята героиня от малка мечтае за това. Сестрата на Луиза дублира моята героиня като малка - казва се Кристина Ангелова, а малкото момиче, което дублира нея, е Виктория Върбанова.

- Сано какъв го играе?

- Той е инспектор полицай, който всъщност оглавява нашето преследване, на тези две домакини, които се превръщат в екшън престъпници по случайност. Всъщност моята героиня върши престъпление по любов. И тогава най-добрата й приятелка, героинята на Луиза, й се притичва на помощ и двете решават, че трябва да се спасяват заедно и че не може Мила да остави Боряна в тежък момент. Аз съм Боряна, а тя е Мила. Лентата всъщност зачеква и темата за това, че често жените сме привлечени от т.нар. лоши момчета, но те реално са лоши с по-слабите и беззащитни жени, а не с равносилните на тях. И всички мишоци, които не са силни по презумпция, всъщност са разобличени от нас, така да се каже. Всъщност във филма даваме възможност на всички да се припознаят и да се променят, ако желаят. (Смее се.)

- Неведнъж си споделяла за възпитателния ефект, който искаш да имаш над подрастващите с филмите си. На много места в интервюта казваш, че и ти си изживяла моменти на слабост, била си удряна, че си имала проблеми с гаджета...

- Разбира се, че и аз съм правила престъпления от любов, както се казва. Правила съм много грешки и щуротии от любов и вярвам, че това е нещо, което, като ти се случи, трябва да преодолееш и да разкажеш за него. Много пъти ме е дразнило това, че по този начин ме показват като жертва, а аз не се възприемам като такава. И искам да науча всички малки Янчета, които сега растат, че ок - грешиш, падаш, ставаш, изтупваш се и продължаваш нататък. Това те прави силен. Силните хора не са тези, на които никога не им се случвало нищо лошо и имат самочувствие без покритие, а тези, които са били на дъното, обаче са успели да се издърпат. Колкото до възпитателния характер - аз съм против морализаторството като цяло, но във филмите си ние показваме добрия пример със смях, макар и примерно моята героиня да има невъздържан език. Искам младите хора да видят примера, да го разберат, не да им казваме - така и така направете, не забравяйте за себе си, преследвайте мечтите си. Просто искаме да им го покажем. Защото, както казва Чингиз хан: "Трудните времена раждат силни хора, силните хора раждат лесни времена, лесните времена раждат слаби хора, а слабите хора раждат трудните времена".

- Тази година не спечелихте субсидии от НФЦ, докато Виктор Божинов успя и ще вземе 600 000 за филмирането на "Чамкория".

- Да, много му се радвам и на него, и на други като него, например като Милко Лазаров с "Ага". Но има и обратните примери - за хора, които изразходват национални средства, а са само фестивални туристи, да ги наречем. Те не правят филми, които да се гледат, а работят за себе си. Това на мен не ми харесва. Но все смятам, че нещата ще се обърнат някой ден.

- Още ли искаш да приличаш на Майкъл Джексън, Яна?

- Ха-ха. Не само на него, исках да съм герой, да съм като Монте Кристо, да спасявам. Понякога съм като кутийка кибрит, която се възпламенява постоянно, търся все начини да се вдъхновявам. Сякаш имам нужда от това. Не съм си мечтала да стана известна актриса, исках да съм нахранена, да имам дом, приятели. Таланта си открих, когато почнах да ходя по кастингите за чуждестранни филми. Тогава видях, че мога да правя почти всичко, което се изискваше. И честно казано, никога не съм си мислила, че съм красива. Затова ме радваха моментите, когато ми го казваха, тогава направо летях.

- А кога си позволяваш да плачеш?

- Често. Изглеждам корава, но вътре в мен е вулкан. Постоянно има за какво да "хапя възглавницата", както казва Цветана Манева. Всичко може да ме разтърси. Напоследък имам изострен детектор на лъжата. И много безсърдечни хора засичам, както и такива, които постоянно говорят за морални ценности, а самите те не ги спазват. Но такъв е животът.

Алек и Хилария Болдуин очакват момиченце

Алек и Хилария Болдуин очакват момиченце

Алек и Хилария Болдуин очакват да им се роди момиченце, съобщи Контактмюзик. Това е радостна вест за единствената им дъщеря Кармен, която има три по-малки братчета. Щастливата двойка очаква петото си дете. Във видео, постнато от Хилария в Инстаграм, се вижда как двамата се готвят да приветстват появата на още една дъщеря в семейството им.

Щастлива съм, че съм в „Гинес“

Щастлива съм, че съм в „Гинес“

Жената с най-ниския глас на света сбъдва мечтата си Талантливата певица Марияна Павлова е вписана в Книгата на рекордите  "Щастлива съм. Това е сбъдната мечта." Това е първата реакция на талантливата българска певица Марияна Павлова, която беше вписана в Книгата на рекордите "Гинес". Родната изпълнителка е само на 35 години и е притежател на

До 100% финансиране за лизинг на земя от „Агрион“

До 100% финансиране за лизинг на земя от „Агрион“

Земеделското дружество гарантира ясни правила и прозрачна лихва за целия период Кредитиращата компания „Агрион Финанс“ представи на пазара нови, по-гъвкави условия на финансовите си услуги за земеделски производители. Дружеството, което е дъщерно на водещата в управлението на земеделски активи компания „Агрион“

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, предаде БНР. Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Убиец се върна на терена

Убиец се върна на терена

Вратарят Бруно Фернандес, който е бивш капитан на "Фламенго", се завърна на терена. В тази новина нямаше да има нищо кой знае колко сензационно, ако пред 2013-а той не бе осъден на 22 години затвор. Присъдата бе заради убийството на бившата му приятелка - моделката Елиза Самудио, с която имат две деца.

Мелиса грее до Боатенг

Мелиса грее до Боатенг

Мелиса Сата отново се носи на крилете на любовта. Тя буквално грее в присъствието на съпруга си Кевин-Принс Боатенг, отчетоха медиите в Италия. Моделката и халфът се събраха след почти едногодишна раздяла. И не пропускат да покажат колко са щастливи заедно. За последно го направиха на ревюто на известна марка в Милано

Затвор грози Алонсо

Затвор грози Алонсо

Световният шампион с Испания Шаби Алонсо може да се озове в затвора. Той е обвинен в данъчни измами за няколко милиона евро. Ако се докаже, че е виновен, може да лежи до пет години. Бившият халф на "Реал" е поредният футболист с проблеми с данъчните след Кристиано Роналдо и Лионел

Рафиня заби моделка

Рафиня заби моделка

Рафиня може и да се оказа ненужен в "Барса" и пратен под наем в "Селта", но има с какво да се похвали. Бразилецът успя да свали секси мацка. Новата приятелка на футболиста е манекенката Абрил Релай де Йонг. Тя е холандка, но от години живее в Барселона заради модната си кариера. Красавицата е родена на 5 януари 1997 година и е на 22

11 г. по-късно: Погват чешки бизнесмен за убийство на съдружник

11 г. по-късно: Погват чешки бизнесмен за убийство на съдружник

Убийство отпреди 11 години е на път да се разплете пред Темида! След поредица от спирания и възобновявания делото срещу българо-чешкия бизнесмен Никола Молчан влиза в Софийския градски съд. Той ще отговаря за смъртта на своя съдружник Либор Мировски през далечната 2008 г. Разследването на няколко пъти е пратено в пета глуха,

Фен аут от стадионите

Фен аут от стадионите

Фен на мексиканския "Тигрес" ще получи доживотна забрана да посещава мачове. Причината е, че докосна гърдите на футболистката на тима София Хуерта. Запалянкото я помолил да си направят селфи след края на контролата на отбора с "Хюстън Даш" на университетския стадион в Монтерей. Тя откликнала и дори взела телефона му

Бриаторе бесен на бившата

Бриаторе бесен на бившата

Бившият собственик на тима от Формула 1 "Бенетон" Флавио Бриаторе е бесен на екс съпругата си Елизабета Грегорачи. Причината е разюздания й начин на живот в последно време. Мадамата сменя мъжете като носни кърпички от няколко месеца насам. Първо се бе събрала с последния си приятел Франческо Бетуци. Но дни след това замина на почивка в Дубай с

Жажда гори Боби Турбото

Жажда гори Боби Турбото

Борислав Захариев, по-известен като Боби Турбото, трескаво пресича улица в центъра на София и връхлита в магазин, подгонен от люта жажда, видя "България Днес". Актьорът, станал известен в предаването "Сблъсък", видимо се поуспокоява, след като се запаси с бутилка

Калканджиева се подиграва с цяла България

Калканджиева се подиграва с цяла България

"Чух, че в София е много студено! А пък ние отиваме на плаж в Капри! Целуваме ви!", гаври се Жени Калканджиева с ниските температури, които обхванаха цялата страна в последните дни. Скандалната миска е в Италия на женско море с приятелки и се отдава на голяма забава далеч от

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони за паркиране, видя "България Днес". Комикът бе забелязан в центъра на столицата, където любезно си закупи талони от служителка на градска мобилност. Дойнов използва капака на автомобила си, за да може удобно да изтърка билета, след което го снима с телефона си и го изпрати.

Най-коментирани

Убиец се върна на терена

Убиец се върна на терена

Вратарят Бруно Фернандес, който е бивш капитан на "Фламенго", се завърна на терена. В тази новина нямаше да има нищо кой знае колко сензационно, ако пред 2013-а той не бе осъден на 22 години затвор. Присъдата бе заради убийството на бившата му приятелка - моделката Елиза Самудио, с която имат две деца.

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони с усмивка

Сашо Дойнов търка талони за паркиране, видя "България Днес". Комикът бе забелязан в центъра на столицата, където любезно си закупи талони от служителка на градска мобилност. Дойнов използва капака на автомобила си, за да може удобно да изтърка билета, след което го снима с телефона си и го изпрати.

Черната Златка втрещява с крака

Черната Златка втрещява с крака

Че Златка Димитрова е фитнес маниак, се знае отдавна. Много хора дори се възмутиха на формите на Злати, които все повече започнаха да приличат на мъжки заради постоянните тренировки. Оказва се, че часовете във фитнеса се отплащат повече от щедро на плеймейтката, която видимо има повече от женско и изваяно тяло.

Българка е най-красива в ЕС

Българка е най-красива в ЕС

За първи път в историята на конкурса Впечатлих журито с ръченица, сподели красавицата Яна Средкова  Българка е най-красивата омъжена жена в Европейския съюз. Майката на три деца Яна Средкова безапелационно грабна титлата в конкурса MRS Europe 2019, който се проведе в началото на октомври на Канарските острови.

Франция, Великобритания и Германия с декларация срещу турската операция в Сирия

Франция, Великобритания и Германия с декларация срещу турската операция в Сирия

Франция, Великобритания и Германия са поискали да бъде свикан Съветът за сигурност на ООН, за да обсъди турската офанзива в Северна Сирия, съобщи френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, цитирана от Ройтерс и БТА. Пред парламентарната комисия по външни работи на френския парламент Дьо Моншален каза още

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

С корени от шипки мъж пребори пиелонефрита, а беше на смъртно легло КОЙ Е ТОЙ Проф. Христо Мермерски е доайенът на природната медицина у нас. Наскоро познавачът на билколечението издаде 31-ата си книга. В тях заедно със сина си д-р Йонко Мермерски разкриват тайните на лечението на редица болести и показват силата на народното лечение.

Силвия Кацарова готова с мемоари

Силвия Кацарова готова с мемоари

Силвия Кацарова най-сетне е готова с автобиографичната си книга. Върху тома със спомените си естрадната легенда работеше близо пет години. Премиерата на мемоара ще е на 27 ноември в "Рейнбоу плаза". "Отдавна съм ангажирана с този проект, но в последните 7-8 месеца му се посветих изцяло. Убедена съм, че читателите ще останат доволни",

Почина Милчо Левиев

Почина Милчо Левиев

В 22 ч българско време е починал Милчо Левиев, легендарният композитор и джаз пианист, съобщиха негови близки. Преди десетина дни той се е свързал с Игор Марковски, за да получи правата за книга, която искал да издаде. След това обаче рязко се е влошил, каза Марковски пред "24 часа". Милчо Левиев е роден на 19 декември 1937 година в Пловдив в

Инвалид живее без пенсия, ток, вода

Инвалид живее без пенсия, ток, вода

Примъква си съчки от гората, съселяните го хранят  Иде ми да се обеся и да се приключи тази мъка, казва Стефан  Доли ТАЧЕВА "Идва ми да си сложа въжето и да се приключи тази мъка!" С тези разтърсващи думи ни посреща инвалидът Стефан Пангаров в пазарджишкото село Цар Асен. Стефчо, както го наричат всички, е с нарушено зрение,

Баскетболистка пъчи бомби

Баскетболистка пъчи бомби

Секси баскетболистка изкушава с големи бомби феновете си. Италианката Валентина Виняли е на път напълно да изостави спорта и да се съсредоточи върху разголените снимки. Тя почти ежедневно показва доза еротика и вече гради кариера на модел. Наскоро Виняли бе обявена за най-сексапилната баскетболистка, а доказателство са изкусителните й фотосесии.

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британци пребити в София тази нощ, часове преди мача България - Англия

Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, предаде БНР. Първият инцидент е станал в района на заведение на улица "Кърнинградска". Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците "Солунска" и

Вижте застреляните в Чикаго българи

Вижте застреляните в Чикаго българи

Децата на застреляните в събота в Чикаго Ивайло Попов и Цветанка Костадинова събират пари за връщането на телата им в България и погребението им. Те разпространиха призив в социалните мрежи. Ивайло и Цвети се женят само преди около година и идват да живеят в Чикаго. Освен тях, сред жертвите са майката на Ивайло - Искра

18-годишен причинил катастрофата край Казанлък с шест жертви, бил пиян

18-годишен причинил катастрофата край Казанлък с шест жертви, бил пиян

Лек автомобил "Ауди" с габровска регистрация, с 42-годишен водач зад волана пътува към Казанлък. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза "Мерцедес" с петима души. Следва челен сблъсък на правия участък. Всички са загинали на място. Това обясни пред bTV инспектор Веселин Георгиев от РПУ-Казанлък

Шестима загинаха при катастрофа край Казанлък

Шестима загинаха при катастрофа край Казанлък

Шестима души загинаха тази нощ при тежка катастрофа край Казанлък. Инцидентът е станал около 1 часа на пътя между град Крън и село Хаджи Димитрово, предаде БНТ. Лек автомобил, в който са пътували 5 души се удря в кола с габровска регистрация. На място загиват всички пътници в колата и шофьора на другия автомобил

Трима българи и един американец застреляни при касапницата в Чикаго

Трима българи и един американец застреляни при касапницата в Чикаго

Трима българи и един американец са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли. Пета жертва се бори за живота си в болница, съобщи Би Ти Ви. Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило

Елтън Джон не харесвал майка си, била социопат

Елтън Джон не харесвал майка си, била социопат

Популярният британски певец и музикант Елтън Джон не харесвал майка си, защото, по неговите думи, тя била социопат и не обичала никого освен себе си, пише Контактмюзик. Сър Елтън се оплака пред камерите на предаването "Си Би Ес сънди морнинг", че Шийла Феърбрадър никога не пожелала да види двамата му сина

Министерство на културата: Маестро Левиев проправи нови пътеки в живота и в джаза

Министерство на културата: Маестро Левиев проправи нови пътеки в живота и в джаза

Тъгуваме от загубата на едно от най-големите имена в джаз музиката на България, прославили страната ни по света - Маестро Милчо Левиев, пише на сайта на Министерство на културата. "Казват, че джаз музиката е глас на свободата, многообразието и честността, на човешкия опит и на първооткривателството, защото тя неразривно е свързана с умението да

Арестуваха Джейн Фонда на протеста за климата с Грета Тунберг

Арестуваха Джейн Фонда на протеста за климата с Грета Тунберг

Джейн Фонда беше арестувана с още 15 души на стълбите пред Капитолия във Вашингтон по време на протест срещу климатичните промени, предава БНТ. Актрисата, която е на почти 82 години, участва в проява, организирана от група, бореща се за чиста енергия. Джейн Фонда казва, че е вдъхновена от каузата на младите и се мести във Вашингтон,

Почина Милчо Левиев

Почина Милчо Левиев

В 22 ч българско време е починал Милчо Левиев, легендарният композитор и джаз пианист, съобщиха негови близки. Преди десетина дни той се е свързал с Игор Марковски, за да получи правата за книга, която искал да издаде. След това обаче рязко се е влошил, каза Марковски пред "24 часа". Милчо Левиев е роден на 19 декември 1937 година в Пловдив в

Стрелба в клуб в Ню Йорк, четирима са убити (Видео, снимки)

Стрелба в клуб в Ню Йорк, четирима са убити (Видео, снимки)

Четирима души бяха убити и няколко бяха ранени при стрелба в Ню Йорк днес сутринта, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позовават на местни медии и полицейски говорител. Стрелбата избухнала в Бруклин, близо до частен клуб. Според телевизия Си Би Ес Ню Йорк петима души били тежко ранени, предава БТА.