Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7513347 www.bgdnes.bg

Топ каратека се бие със счупен нос

Сензацията Ивет Горанова отива за титлата на европейските олимпийски игри

Най-добрата българска каратека (каратистка) Ивет Горанова ще се бие със счупен нос на европейските олимпийски игри в Минск. 19-годишната сензация заминава следващата седмица. Нейните мачове на татамито ще се проведат на 27 и 28 юни.
"Ивет счупи носа на 17 май в Турция - разкри нейният личен треньор Ангел Ленков. - Участвахме на турнир от серия "А". Тя беше в супер форма. Победи три съпернички, а на осминафинала се изправи срещу лидерката в олимпийската ранглиста. Беше изритана в носа. Възстанови се добре. Тази травма няма как да я спре."
Бронзовата медалистка от последните световно и европейски първенства ще се бие в Минск със седемте най-добри каратеки на Стария континент в нейната категория до 55 кг. Силен резултат ще увеличи значително шансовете за спечелване на олимпийска квота.
"Положително сме настроени и ще се борим за медалите - допълни Ленков. В състезанието ще участват осем състезателки. Те са разделени на две групи и ще играят всяка срещу всяка. Първите две в потока отиват на полуфинал. Познаваме противничките. Ивет е играла с тях и ги е побеждавала."
Плевенчанката ще има много тежък календар до края на годината. Тя ще гони една от десетте олимпийски квоти за нейната категория.
"След европейските олимпийски игри в Минск планираме възстановяване и тренировъчен лагер през следващите два месеца - допълни Ленков. - Септември ще имаме турнир в Токио, а след това още един в Москва. Ивет ще участва на световното първенство за девойки до 21 г. Има и още един голям турнир от Премиер лигата в Мадрид. През този период ще направим и 2-3 лагера в чужбина."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама