Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7513567 www.bgdnes.bg

Бразилия беснее срещу ВАР

Бразилия бе освиркана от собствените си фенове след разочароващото 0:0 срещу Венецуела на турнира Копа Америка. Публиката на "Арена Фонте Нове" в Салвадор побесня и от решенията на главния съдия, който с помощта на системата ВАР отмени цели три гола на "селесао". Две от решенията бяха доста спорни и реферът съвсем спокойно можеше да признае поне едно от попаденията. И в трите ситуации бе замесен нападателят на "Ливърпул" Роберто Фирмино. В края на първото полувреме той откри резултата, но голът бе отменен заради нарушение в атака. В 60-ата минута Габриел Жезус също вкара, но след видеоповторение бе отсъдена засада на Фирмино, който даде асистенцията. При ситуацията топката първо се удари в играч на Венецуела, след което попадна в звездата на "Ливърпул". При третата скандална ситуация Фелипе Коутиньо се разписа, но отново бе отсъдена засада на Фирмино, въпреки че той не опита да играе с топката и не влияеше на действията.
Освен отменените голове бразилците изпуснаха още седем-осем чисти положения, но публиката остана недоволна и освирка звездите. На 50-хилядния стадион имаше около 10 000 празни места, което също говори за недоверието на местните към отбора. Селекционерът Тите не се оправда с решенията на съдиите и защити футболистите си от критиките. "След като головете са отменени, значи решенията са правилни - каза треньорът. - Нищо сериозно не е станало, не сме отпаднали. Целта е ясна - в края на турнира да сме първи. Хората са прави да искат повече, но играчите идват след дълъг сезон и е нормално да ставаме по-добри в хода на турнира."
Бразилия има 4 точки от два мача и почти сигурно продължава на четвъртфиналите. В последната среща от групата "селесао" играе с Перу.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама