Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7515601 www.bgdnes.bg

В Сърбия изригнаха: Роди се новият Шабан!

Сава Чиплич, който спечели конкурса на Слави, се превърна в сензация

"Роди се новият Шабан"! "Той е жив!"

Това са само част от хилядите коментари под финалното изпълнение на Сава Чиплич в "Шоуто на Слави". Изпълнението му е споделено в десетки сръбски сайтове, придружени с коментари, че една истинска звезда е избрала да живее в България.

Победителят в конкурса на Слави Трифонов "Нова звезда" Сава дори няма собствена къща в България, а споделя, че се чувства българин. Момчето, което идва от Сърбия, за да живее в монтанското село Вълчедръм, впечатли с интересната си съдба още в началото на конкурса на "Шоуто на Слави". Сава живее в България от три години. Пристига на гости и остава с цялото си семейство.

Реклама

През 2016 година момчето участва в песенен конкурс в Сърбия. Класира се на четвърто място и веднага става популярен не само в родината, но и в чужбина. Точно по това време Алекси от Вълчедръм случайно попада на негови изпълнения в интернет. Толкова е впечатлен от таланта на Сава, че прави собствено проучване къде да намери момчето. Отива заедно с жена си и водят цялото семейство на младия певец в техния дом във Вълчедръм. Сава има още две сестри и животът им в Сърбия никак не е лесен. Решават да останат в България и така Чиплич е вече ученик, и то отличник в местното училище.

"Блaгoдapя нa вcички пoзнaти и нeпoзнaти, кoитo cъc cвoя глac мe нaпpaвиxa нoвa звeздa. Щe пpoдължaвaм дa пeя - зa вcички вac!" -нaпиca минyти cлeд пoбeдaтa 12-гoдишният Caвa и пyбликyвa cнимкa, нa кoятo дъpжи бългapcкoтo знaмe.

Haгpaдaтa зa пъpвeнeцa e фoтocaфapи в Aфpикa зaедно със ceмeйcтвoто му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама