Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7515615 www.bgdnes.bg

Дъртият Митко е наръгал младата си жена умишлено

Медицинската експертиза доказва обвинението

На финала е разследването за убитата от 65-годишния й съпруг студентката майка Юлияна

За умишлено убийство ще отговаря пред Темида 65-годишният Митко Симеонов, наръгал в сърцето младата си жена Юлияна след жесток семеен скандал. Това съобщи за "България Днес" прокурор Нейка Тенева от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Реклама

Бруталното престъпление окървави града на 6 януари. Навръх Ивановден 25-годишната Юлияна е открита мъртва в квартирата си в старозагорския квартал "Железник". Младата майка е намерена в локва кръв със забит в сърцето нож. За престъплението е арестуван и обвинен 40 години по-възрастният й съпруг Митко Симеонов. Двамата били в процес на развод. Основната версия на разследващите е, че убийството е извършено от ревност. Юлияна искала да бъде с младия Ники, с когото се запознава чрез интернет.

След убийството Митко Симеонов заяви пред разследващите, че само се е защитавал. Настоява, че Юлияна първа грабва нож и се опитва да го заколи. От прокуратурата веднага възразиха, че рани Симеонов в действителност има, но щадящи.

Резултатите от приключилите две медицински експертизи по делото потвърждават, че става въпрос за умишлено убийство.

"Изготвени са заключенията на двете съдебно-медицински експертизи - на раните на Юлияна и тези на Митко Симеонов. Няма данни за промяна на обвинението от умишлено убийство в неизбежна самоотбрана", разкриха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Разследването по бруталното убийство е на финалната права.

"Не е изготвена единствено психиатричната експертиза. Резултатите от нея се очакват до края на месеца. Следва да се представят на страните събраните доказателства по случая, след което ще започне писането на обвинителен акт", категорични са от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Реклама

Драматичната любовна история между Митко Симеонов и Юлияна започва, когато момичето е едва на 15 години, а мъжът има друг брак и деца зад гърба си. Роднините на девойката са против отношенията й с възрастния мъж.

"Не одобрявах връзката на дъщеря ми Юлияна с 40 години по-възрастния й съпруг, но те криеха от мен. Разбрах в последния момент, през 2017 г., след като вече бяха сключили граждански брак. Скришно беше направено всичко. Опитах се да си я прибера, но тя не пожела. Сега ще се боря поне убиецът й да получи максимална присъда", разкри преди време почернената майка на Юлияна Ирина Йорданова. Жената продължава съдебната битка, за да вземе попечителството над дъщеричката на Юлияна, която в момента на убийството е едва на 8 месеца.

Вече половин година Митко Симеонов се намира в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, той може да получи наказание от 10 до 20 години затвор.

Симеонов засега се разминава с по-тежко обвинение. В убийството на Юлияна е използван нож с 20-сантиметрово острие, което било забито докрай в тялото й. Жената е наръгана два пъти - в сърцето и дясната ръка. Всичко това можеше да доведе до смяна на обвинението: убийство по особена жестокост, за което законът предвижда и доживотен затвор.

Майка й загуби две деца

От мъка се е поболяла майката на убитата Юлияна, научи "България Днес". Жената загуби две деца в рамките на няколко часа през януари. Пътувайки да подготви погребението на дъщеря си, почернената майка катастрофира на магистрала "Тракия". Губи бебето, което очаква. В ямболската болница жената претърпява операция на счупени шийни прешлени. По-късно Ирина е транспортирана в "Пирогов". Сега тя се възстановява бавно и мъчително. От преживяната мъка по загубените деца тя е с тежки кардиологични проблеми, разкриват нейни близки.

Реклама
Реклама
Реклама