Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7519544 www.bgdnes.bg

Христо Илиев: Соколов няма как да бие сам Бразилия

Пранди е голям психолог, в момента напипва вярната конфигурация

Суперзвездата на световния волейбол Цветан Соколов няма как да победи най-сериозния конкурент на България в олимпийските квалификации - Бразилия, смята бившият селекционер на националния отбор Христо Илиев. Двата тима ще се срещнат в пресявка за игрите в Токио през август. Представителният тим вече загуби веднъж от южноамериканския гранд с 1:3 в двубой от Лигата на нациите.

"Трудно само със Соколов ще стане - добави Христо Илиев. - Приносът на Цецо в резултатността е константа. Отборът трябва да бъде по-стабилен, защото виждаме как понякога Соколов се изправя сам срещу съперника. Това го натоварва. Останалите трябва да подобрят ефективността и постоянството. В момента играем добре само за гейм благодарение на емоциите и тактиката. Иска ми се центровете и крайните нападатели да вдигнат нивото."

Реклама

България има две загуби в Лигата на нациите от турнира в Бразилия. Тимът отстъпи на домакините с 1:3 и на Русия с 0:3, а тази нощ беше двубоят с Германия. Следващата седмица Пловдив ще бъде домакин на следващия турнир с участието на САЩ, Иран и Сърбия. За момента националите са 12-и в класирането с 3 победи и 8 загуби.

"Мачовете отразяват реалното състояние на отбора - добави Христо Илиев. - Не може да очакваме, че с идването на Силвано Пранди нещата рязко ще се променят. Оптимист съм, защото в неговата работа личи спокойствие. Няма го напрежението от предишни години. Той е голям психолог. Убеден съм, че ще намери най-точната конфигурация от волейболисти. Ще има имена, които за пръв път са в националния отбор и ще се утвърдят."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама