Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7519550 www.bgdnes.bg

Стоян Копривленски: Тактиката се получи

Стоян Копривленски е най-успешният български кикбоксьор. 25-годишният талант от Бургас записа четвъртата победа във веригата "Глори". Той отказа класния мароканец Мохамед Жарая на галавечер в Париж. Срещата беше спряна в третия рунд заради жестока аркада на лицето на африканеца.

Специално за читателите на "България Днес" Копривленски разказа как е видял битката.

- Г-н Копривленски, какво натежа за вашия успех в оспорвания сблъсък?
- Много съм доволен от победата. Щастлив съм, че мачът протече така, както го обсъждахме с моите треньори. Убих агресията на съперника с единични попадения. Отворих му аркада с коляното, а предните кикове го спираха.
- Кога да ви очакваме отново на ринга?
- Сега е време за почивка. Предполагам, че до седмица-две ще се знае. Мачмейкърите на "Глори" знаят, че съм атрактивен боец.
- Какво трябва да надградите, за да сигнете до мач за титла?
- Имам нужда от спокойствие и да работя по същия начин. Важното е да съм концентриран и отдаден на спорта. С всяка тренировка ставам по-добър. Свикнал съм с професионалния режим. За мен е много приятно да се готвя и накрая да видя крайния резултат.
- Навършихте 25 точно ден преди мача. Успяхте ли да празнувате?
- След срещата леко се почерпихме в тесен кръг. Адреналинът още ме държеше, но бях много изморен и предпочетох да се прибера и да почивам. Хубавото е, че нямам сериозни контузии след битката, а само леки натъртвания, които са обичайни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама