Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7524464 www.bgdnes.bg

Слави Бинев, бащата на Ели Бинева: Бори се до последно

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла Елена Бинева прекрати своята кариера. През последните 18 месеца тя се бореше с контузии. Нейният баща Слави Бинев разказа през какво точно е минала специално за читателите на "България Днес".

- Г-н Бинев, колко тежко е на Ели след отказването?

- Не е разстроена, защото отдавна беше преживяла, че това ще се случи. Всяко нещо има начало, победи и край. Направи каквото можа. След като видя, че няма как да продължи, се отказа.

Реклама

- Тя претърпя доста контузии. Коя от тях стана причина за решението?

- Направи операция в чужбина. Идваха специалисти тук в България. Нещо е станало още в началото, когато е започвала с гимнастиката. Не можеше да понесе повече болка. При нея сълзите са нещо рядко. Много е събрана и дисциплинирана. Когато видиш такъв човек да плаче, може да ти се пръсне сърцето. Детето се бори до последно. За нас като родители най-важното е здравето. После идва спортът и всичко останало.

- След толкова успешна кариера има ли съжаление, че не се реализира на олимпиада?

- Най-важното е, че демонстрира достойно поведение. За мен това е удовлетворяващо. Човек трябва да е наясно, когато повече не може да е полезен. Тя е само на 19 години, но приключва със световна и европейска титла зад гърба. Заедно с целия отбор вдигнаха стандарта в гимнастиката. Горд съм с нея. Семейна заслуга за нейните успехи има най-вече майка й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама