Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7528584 www.bgdnes.bg

Почина актьорът от "Алф" Макс Райт, изиграл Уили Танер

На 75 години след дълга битка с рака почина най-разпознаваемото лице от “Алф” - актьорът Макс Райт който изпълнява ролята на Уили Танер. Смъртта му е потвърдена от близките му пред TMZ. 

“Алф” започва да се излъчва през септември 1986 г. по американската телевизия Ен Би Си. В него извънземният Гордън Шамуей се разбива с космическия си кораб на Земята. Попада в гаража на семейство Танер - обикновено американско семейство, което дава на новодошлия името Алф (от англ. A.L.F. - Alien Life Form - “извънземна форма на живот”, в първия епизод на сериала с българско озвучаване “АЛФ” е преведено като “алтернативна форма на живот”). И четиримата от семейството - съпругът Уилям, жена му Кейт и децата Лин и Браян, неохотно приемат Алф в своя дом и го крият от службите, докато той поправя космическия си кораб и се опитва да се свърже с оцелели от родната му планета Мелмак. А всичко това на фона на куп пакости и забавни лафове като “Майтап бе, Уили”, които зрителите помнят и сега.

Реклама

Райт така и не успява да надмине славата на сериала. След края му през 1990 г. големите кинопродуценти го свързват само с образа на очилатия чиновник, който трябва да се справя с извънземното вкъщи.

Райт не получава предложения за касови продукции. Има малка роля в минисериала “Сблъсък” по едноименния роман на Стивън Кинг, както и второстепенна роля в първия и втория сезон на “Приятели”.

Райт не фокусира актьорската си кариера само върху филмите и сериалите. Изявява се активно и на сцена, заради което през 1998 г. получава номинация за престижните театрали награди “Тони” за работата си в постановката “Иванов” по Чехов.

Три години преди това идва и най-големият му шок - диагностициран е с най-разпространения вид злокачествено заболяване на кръвта лимфом. Актьорът минава тежко лечение с химиотерапии и успява да се възстанови, като и до днес е в ремисия.

Малко по-късно идват нови проблеми - става явно, че страда от алкохолизъм, след като през януари 2000 г. е арестуван да кара пиян в Лос Анджелис. Осъден е на пробация. Следва още един арест, пак за шофиране в нетрезвно състояние през 2003 г.

“Алф” носи така жадуваната слава за 75-годишния Макс Райт, но той самият казва, че е намразил сериала заради упоритата работа по него. “Накрaя просто вече нямах търпение да приключа с него”, казва актьорът в едно от редките си интервюта.

Реклама

Там разказва, че заради дългите и уморителни снимки започват проблемите му и със съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г. и имат две деца - син Бен и дъщеря Дейзи. Въпреки слуховете, че двамата се разделят, Макс и Линда имат 52-годишен брак - до нейната смърт през 2017 г.

През май 2018 г. се заговори, че актьорът живее в Германия и е намерил щастието с друг мъж - санитар, с когото се влюбили през сайт за запознанства. Партньорът му даде интервю пред немския в. “Билд”, в което разказва, че Макс не обичал да се връща към ролята на Уили Танер. Срамувал се от сериала и го възприемал като абсолютно падение в кариерата си.

Реклама
Реклама
Реклама