Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7531373 www.bgdnes.bg

Четворният убиец тайно преместен в друга психиатрия

Разследването пред финал

Транспортиран е от МВР болница до лечебницата към затвора в Ловеч

Тихомълком преместен от столичната МВР болница към затвора в Ловеч е четворният убиец от Нови Искър Георги Георгиев, научи "България Днес".

Младежът бе принудително настанен от съда за лечение и изготвяне на експертизи в медицинския институт на МВР. След два месеца престой 26-годишният Георги Георгиев е преместен към затвора в Ловеч.

Реклама

Той е обвинен, че е накълцал с брадва своите родители Иван и Ирена Ранови, малкия си брат Александър и възрастната баба Славка в семейната къща в Нови Искър. Касапницата се разигра на 15 февруари, сочат данни на разследването.

Георги напада първо 19-годишния си брат Сашко, който сладко си подремва. После кълца бабата, която се върти край печката. Майката е изненадана и ликвидирана, след като се връща от пазар в местния магазин. Зловещият килър пъха телата на тримата под дюшеците на две от леглата в къщата. Четвърти е убит главата на семейството, таткото Иван. Той е нападнат и накълцан малко след като се връща от работа. Неговият труп е скрит под стълбище и върху него е метнат стар килим, разкриват криминалисти, натъкнали се на смразяващата гледка.

Два дни след масовото клане е арестуван 26-годишният Георги. Той бе пратен принудително да се лекува в МВР болница. Там той трябваше да бъде и освидетелстван. Младежът страда от епилепсия, болен е от туберкулоза, като заболяването е в напреднал стадий. Има данни за забавено умствено развитие и психично заболяване.

Разследването по случая е на финалната права, разкриха от Софийската градска прокуратура пред репортер на вестника.

"Назначената психиатрична експертиза трябва да е готова до края на седмицата. След което се очакват единствено резултатите от назначената по делото биологична експертиза", разкриват от прокуратурата. Оттам потвърдиха, че четворният убиец вече не е в София.

"Два месеца е престоял в МВР болница, където са направени всички необходими изследвания, след което е конвоиран до затворническата болница в Ловеч, където е започнала да тече наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража", обясниха от държавното обвинение.

Реклама

Пред съда Георги Георгиев заяви, че в убийството на родителите му са замесени психотропни оръжия. Спомни си за две деца, които познавал и обясни, че едното от тях се е самоубило, а другото се е разрязало. Обърканият младеж се опита да обясни и че съществува организация за психотропни оръжия.

"Психиката ми е ценна. Има ли хора, които се занимават с такава дейност или трябва да потърся помощ от Европейския съюз", попита Георги в съда.

Адвокатът му Стоян Стоянов допълни, че не е убеден във вината на клиента си. Юристът допуска, че имотната мафия може да е замесена в четворното клане. Адвокатът заяви, че ще настоява да получи достъп до кадри от сателит на НАТО, които са снимали къщата, в която се разиграва клането. Трябвало да се проследи имотът няколко часа преди престъплението и след това, за да се види дали някой влиза и излиза от дома на избитото семейство Ранови.

Искат да сринат прокълнатата къща

Булдозери да сринат до основи къщата, в която бяха убити семейство Ранови, се надяват комшиите в Нови Искър, научи "България Днес".

Тръпки побиват местните дори от вида на призрачния имот. След четворната трагедия братът на убития Иван минавал на няколко пъти, но от месеци съседите не са виждали жив човек да се навърта около сградата.

Комшиите посрещат с облекчение новината, че четворният убиец Георги Ранов е изпратен в болницата към затвора в Ловеч. Съседите на килъра са категорични, че ако младежът бъде пуснат от психиатрията, ще блокират пътя и няма да позволят той да се прибере у дома. Заканват се, че кракът му няма да стъпи в квартала до края на живота му.

Реклама
Реклама
Реклама