Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7534904 www.bgdnes.bg

Колеги предават ченгето дилър от Четвърто РПУ

Три месеца е следен със СРС-та

Светослав Иванов спипан, докато пласира 50 таблетки амфетамини и екстази за 500 лева

Колеги предават ченгето от столичното Четвърто районно, което бе спипано с таблетки екстази и амфетамини, разкриха разследващи. Светослав Иванов бе зрелищно арестуван в четвъртък в жк "Лагера" в момент, в който пласира 50 хапчета дрога.

Реклама

"Сигналът е подаден от служители в същото районно, където работи и задържаният. След това шефовете му са уведомили "Вътрешна сигурност", разкри Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура.

След като сигналът срещу Светослав Иванов е получен, моментално започва разследване. Приложени са и специални разузнавателни средства. Разследващи успяват да документират общо три сделки на Иванов, разкриват криминалисти.

Три месеца след началото на разследването срещу Иванов той е зрелищно задържан в жк "Лагера" в момент, в който осъществява сделка по продажба на наркотични вещества. Полицаят оставил пликче с таблетки екстази и амфетамини под саксия с цветя, след което се качил в автомобила си в очакване клиентът да ги вземе. След като купувачът се появява и прибира дрогата, се качва в автомобила при Иванов и му дава договорената сума, в този момент ченгето е атакувано от свои колеги и е закопчано, разкриват свидетели на показния арест.

"В момента на ареста са пласирани 50 таблетки за сумата от 500 лева. При предишни сделки са продадени 40 хапчета. В дома на полицай Иванов са открити още 200 таблетки дрога. Той ги укривал в абсорбатора", разкри прокурор Русинова. Тя добави, че характерно за дрогата, пласирана от Светослав Иванов, било, че таблетките са с по-различна големина от обичайните и след тест в състава им са открити амфетамини и екстази.

Освен дрогата в дома на Иванов е намерен и тефтер, в който полицаят записвал дати на сделки и купувачи, както и продаденото количество дрога. В жилището са намерени и банкноти, получени при предишна продажба на наркотиците, които били предварително описани от разследващите, допълни прокурор Русинова.

На Светослав Иванов са повдигнати обвинения и е задържан за 72 часа. Днес от прокуратурата ще поискат да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Реклама

Разследването по случая продължава и ако бъдат събрани достатъчно доказателства срещу колеги на Светослав Иванов като съучастници, и те ще бъдат обвинени, разкри прокурор Русинова.

Служителят е назначен през 2016 година като стажант в полицията. Редови полицай в "Охрана на обществения ред" при СДВР става през 2017 г. До този момент няма наказания и провинения. Не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е демонстрирал висок стандарт. Живеел е на квартира, разкриват негови колеги.

Комшии в жк "Лагера" твърдят, че Светослав Иванов е зарибявал учениците в близкото школо, но криминалисти са категорични, че доказателства за това все още не са събрани.

Реклама
Реклама
Реклама