Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7537598 www.bgdnes.bg

Скейтбордистка се опълчила на изнасилвача Омар

Скейтбордистка е жертвата на 29-годишния алжирски изнасилвач Омар Абас! Момичето, което е на неговите години, бе насилено преди дни на столичната ул. "Цар Иван Асен II". От данните по случая става ясно, че тя не му се е дала лесно, а се е съпротивлявала и се е опитала да вземе от ръцете му счупената стъклена бутилка, с която я заплашвал, научи "България Днес".

Инцидентът става преди седмица край 12 СОУ "Цар Иван Асен II" на едноименната улица. В нощта срещу сряда младата жена била на гости при приятели в района. Тръгнала да се прибира пеша, защото живеела наблизо. Час и половина след полунощ подкарала скейтборда си по пустите и тъмни софийски улици. Около 1,40 часа 29-годишният Абас зърнал жертвата си и я нападнал. Първо я изнасилил. Тъй като девойката се дърпала, чужденецът употребил сила и я заплашил. Преметнал едната си ръка откъм гърба й, а с другата опрял острие от парче стъкло от счупена бутилка във врата й, придърпал я назад и я повалил върху тротоара. Непосредствено след това затиснал с тялото си момичето. Говорил й на английски език и й просъскал: "Ще те нарежа!". За да увери, че не се шегува, прокарал стъклото по дясната страна на врата и по ръката на девойката. След като взел страха й и сломил съпротивата й, Абас осъществил плановете си и задоволил извратения си нагон.

Реклама

Бруталното посегателство продължило не повече от 5 минути. Щом приключил, Абас решил, че няма да си тръгне с празни ръце и поискал всички пари, които носела жертвата му. Докато държал острието от стъкло в дясната си ръка, изръмжал: "Дай пари!". Така прибрал 140 лева, които момичето имало у себе си.

Пострадалата млада дама веднага след случилото се отишла в полицията и дала показания. Алжирецът е задържан два дни по-късно. По всяка вероятност е закован по камери в Борисовата градина и от района на инцидента зад бившия Полиграфически комбинат. Криминалистите стигат до него благодарение на дебелото му досие. Абас е осъждан многократно. Ченгетата тръгват по петите му и го залавят до Конната база в Борисовата градина.

Оказва се, че той е бил настанен в Център за мигранти от затворен тип в продължение на година и половина. След това алжирецът изчезва, а властите губят следите му и го обявяват за издирване. Щом се озовал в килия на Първо районно, разследващите поискали жертвата да го разпознае, за да го заковат категорично.

Софийската районна прокуратура му повдига обвинения за изнасилване и грабеж. Предвид високата обществена опасност на деянията и на извършителя, обвинителите искат постоянното му задържане.

Един час преди да нападне младата жена, Абас опитал да нападне и друго момиче, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. По думите му властите са задействали процедура по екстрадирането на изверга.

В края на 2013 г. друг алжирец - Салахедин бин Аладин, нападна с нож студентката Виктория Христова в магазин на ул. "Пиротска".

Той получи 12 г. затвор за грабеж и опит за убийство. С решението си магистратите уважиха частично иска на пострадалата Вики, но вместо 70 бона отсъдиха Аладин да й плати половината.

Реклама
Реклама
Реклама