Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7540397 www.bgdnes.bg

Фаталната Мануела прецаква британски любовник с фалит

Глезят я с чанта "Шанел" и ски уикенди

Мнимата банкерка обявява банкрут, за да не връща 200 000 паунда

С пръст в устата вероятно ще остане английският финансов консултант Марсел Кутър, който осъди българската си любовница да му върне отмъкнатите 200 000 паунда. Мануела Радева е обявила банкрут, за да не плаща солените глоби, наложени й от магистратите в Лондон, научи "България Днес".

Според британски медии на последното съдебно изслушване пред Върховния съд в Лондон 37-годишната българка е била информирана, че трябва да плати първите 50 000 паунда до края на юли. Тя извадила документите, с които обявила фалит.

Реклама

След оспорвано дело в началото на годината Мануела бе осъдена да върне на Кутър 182 000 паунда, които бизнесменът й дал с цел инвестиции. Атрактивната мадама трябва да плати и 20 000 паунда разноски по процеса, както й над 3641 паунда лихви.

Фалшивата любовна история между Мануела и Марсел започва с популярното приложение за запознанства "Тиндър" през февруари 2017 г. Българката се представя за инвестиционен банкер, споделила с бизнесмена, че няма партньор и търси любовта. По думите на Марсел той веднага бил привлечен от нашенката.

Скоро след запознанството Радева се преместила в жилището на 20 години по-възрастния от нея британец в източния лондонски квартал "Уулуич". По време на 9-месечната им връзка бизнесменът прави луксозни подаръци на българката, води я на ски уикенди в скъпи хотели, купува й чанта "Шанел".

Любовта приключва внезапно, след като Марсел Кутър разбира, че Мануела не само че не е инвестиционен банкер в Лондонското сити, но и е сключила брак няколко седмици преди запознанството им в "Тиндър".

Измаменият любовник завел дело във Върховния съд в Лондон, настоявайки българката да му върне дадените й от него 182 000 лири. Пред магистратите Марсел Кутър заявил, че е дал парите на Мануела, вярвайки, че тя ще ги инвестира от негово име. Бизнесменът си поискал и 36 000 евро от българката, които й дал назаем.

"Само ми се струва, че е малко необмислено да вложа голяма сума в твоята банкова сметка", написал британецът на българката малко преди инвестицията. На което българката отговорила: "Не се притеснявай – можеш изцяло да ми се довериш."

Реклама

"Изглежда странно как опитен бизнесмен би отпуснал такава сума без писмено споразумение на някого, с когото едва се е запознал. Той признава, че е постъпил наивно и че си бил загубил ума по тази жена", чуди се адвокатът на опарения бизнесмен.

Пред съда българката обяснила, че не е лъгала любимия си, защото финансовите операции й били почти като хоби вечерно време.

Но съдията показал копие от нейния профил в "Тиндер" от февруари 2017 г., където пише, че работи в Ситибанк. Също така подписвала имейлите си като "Мануела Радева, инвестиционен капиталов мениджър".

Адвокатът на измамения англичанин също е с български корени. Това е Камен Шойлев. Той е завършил право в Кеймбридж и е специалист по финансови и инвестиционни спорове. От професионалната му биография става ясно, че е живял и работил в Русия, Япония, Суадитска Арабия, България и Великобритания.

Пред британски медии Шойлев казва, че ще направят всичко възможно с клиента му да оспорят решението за банкрут, представено от Радева, но призна, че ако не успеят, тя може да се измъкне, без да плати нищо.

Реклама
Реклама
Реклама