Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7544099 www.bgdnes.bg

Извергът Дидо, метнал сина си от мост, остава в килия

Обвинение за убийство по особено жесток начин повдигна прокуратурата на Дилян Бетев, който изхвърли 4-годишния си син Дариел от мост край Габрово. До дни се очакват и още обвинения срещу Бетев, а междувременно е внесено искане за постоянно задържане.
При разпитите си извергът обяснил, че решението да убие Дариел е заради невъзможността да се грижи за него. След задържането си Дилян първо твърдял, че момчето само е паднало от виадукта, но после е направил самопризнания.
Жестокото убийство далеч не е първата му криминална проява. Бетев е лежал осем месеца в затвора заради побой. С майката на сина им Поля били заедно от 8 години. В края на юни жената избягала от семейното жилище. Пред съдия заявила, че е била жертва на домашно насилие. Не е подавала сигнали до институциите, защото Дилян я заплашвал, че ще я убие и че ще й отнемат детето, каза окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева. Тепърва ще се търсят документи от областната болница, които да докажат, че е получавала телесни повреди от мъжа насилник.
От прокуратурата опровергаха слуховете, че Дилян е психичноболен. Няма данни да е бил и надрусан в момента, когато мята детето от моста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама