Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7544774 www.bgdnes.bg

Кириос призна: Нарочно целех Надал

Скандалният австралиец Ник Кириос не пропусна да се забърка в скандал по време на мача с Рафаел Надал от втория кръг на "Уимбълдън". Двубоят завърши с победа за испанеца с 6:3, 3:6, 7:6(5), 7:6(3). Това бе 50-ата победа за Матадора на кортовете в "Ол Ингланд Клъб".

По време на двубоя Кириос веднъж опита, а след това успя да нацели с топката Рафаел Надал при едно разиграване. След мача призна, че това не е било случайно.

Реклама

"За какво да се извинявам? Спечелих точката. Това исках, опитах да го нацеля", призна чистосърдечно Кириос.

И обясни защо според него това не е проблем.

"Пичът има... колко титли от Шлема? Колко пари в сметката в банката? Може да поеме един удар с топка в тялото", продължи австралиецът.

Самият Надал коментира, че подобни удари са опасни - не толкова за него, колкото за съдията на линията или за публиката.

"Когато удариш топката така, не знаеш къде ще отиде - каза Рафаел. - Знам, че той е талантлив играч, но аз също съм професионалист. Знам, че когато удариш така топката, тя може да отиде навсякъде..

Това не беше единственият казус отвъд спортното съперничество на корта по време на двубоя. Кириос атакуваше съдията на стола, че допуска Надал да губи твърде много време между точките. Нарече го "позор". Освен това на няколко пъти се подигра на съперника.

Веднага след мача скандалджията наруши едно от свещените правила на "Уимбълдън". Той свали белите си маратонки и демонстративно обу такива в ярки цветове. Подобни са абсолютно забранени на участниците.

Реклама

Испанецът: Справих се!

Световният №2 Рафаел Надал показа шампионския си характер и отказа да продължава словесните престрелки с австралиеца.

"Беше тежък мач срещу труден съперник - каза той. - Много съм щастлив от начина, по който се справих с напрежението. Много съм щастлив, че в тайбрека на третия и четвъртия сет подходих с правилната настройка."

Надал отказа да коментира действията на Кириос спрямо него и съдията.

"Той е един от най-талантливите играчи, но има много други важни неща, които трябва да направиш, за да станеш шампион. С такъв талант и такъв начален удар, Ник може да спечели титла от Големия шлем", каза само испанецът.

В следващия кръг той ще срещне французина Жо-Вилфред Цонга.

Реклама
Реклама
Реклама