Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7546936 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Дебора: Не смятам да живея при мъжа ми в Германия

Не мисля за музика, дори не слушам, но феновете ми липсват 

КОЯ Е ТЯ:

Дебора е родена на 25 декември 1990 г. във Видин. Преди да се занимава с музика, е модел. На 18 години печели титлата "Мис Видин", по-късно става "Мис Северозападна България" и "Топмодел на FH1". Явява се на конкурса "Мис България", след което се отказва от кариерата на модел. Участва в "Биг брадър" през 2017 г. На 13 февруари т.г. изпълнителката стана майка за първи път на момченце, което кръсти Самуил. За новото амплоа в живота и лесно ли се заменя микрофонът с пелени, четете в следващите редове.

- Минаха 4 месеца, откакто родихте първородния си син Самуил. Как се чувствате днес?

Реклама

- Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало до този момент. Чувствам се чудесно. Да бъдеш майка е страхотно, неописуемо чувство, което даже не мога да сравня с абсолютно нищо. Гледаме се, вече е на 4 м., много е кротък, не е проблемно бебе, не плаче, спи, яде. Понякога все едно нямам бебе. Голяма късметлийка съм.

- Как се промени всекидневието ви?

- Страшно много се променя денят на човек, ако има бебе. Самата аз се промених като човек, станах по-отговорна, не съм чак такава щура глава както преди. И вътрешно, и визуално се промених. Мои близки казват, че има огромна разлика в мен преди и след раждането, надявам се да е за добро. Всекидневието е тотално различно отпреди, нощите също. Преди си поспивах до обед, сега ставам много рано, през нощта също се будя. Занимавам се с него по цял ден, имам свободни 2-3 ч., в които свършвам мои ангажименти, но през останалото време се гледаме. Майка ми е до мен и ми помага.

- Страхувахте ли се в началото дали ще се справите?

- Беше много страшно в началото, защото и пъпчето не му беше паднало. Беше супер малък и много се боях да не би да му направя нещо. Беше стресиращо, имах чувството, че не мога да спя или спя с едно отворено око, за да гледам дали е добре, да не му стане нещо. Добре, че са бабите да показват кое как се прави. Но се свиква, вече го преобличам, преобувам и нямам проблем с това. За моя радост сега спи по цяла нощ.

- Какви ви дава емоционално и с какво ви промени Самуил?

- По-спокойна съм. Преди бях прибързана, нервна, исках всичко на момента, бях напрегната. Мисля, че съм и по-отговорна. Преди нямаше вариант да стана в 7 ч. сутринта, дори да имах работа. Успивах се. Сега вече не е така. Станах по-отговорна и към близките си, по-стриктна съм, гледам да си разпределян времето правилно.

- Как се спряхте на това име?

- Още преди 5 г. бях го харесала. Казах го на една приятелка и тя взе че кръсти своето дете така. След като забременях, се двоумях дали да го кръстя Самуил, защото не исках да са с еднакви имена. За мен беше важно името да започва с буквата "С", тъй като имената на баща ми и на приятеля ми започват със "С". В крайна сметка си остана Самуил.

Реклама

- Как протече раждането?

- И бременността, и раждането минаха много леко. Родих със секцио, всичко мина нормално. Единствено качих 30 кг, които вече почти напълно свалих. Останаха едни 5 кг, които колкото и да тренирам и да се ограничавам, не успявам да сваля.

- Как се върнахте толкова бързо във форма?

- Ограничавах се, през бременността ядях много пържено, тестено, все неща, които никога не съм си позволявала. Ядях огромни количества и не се ограничавах. След това спрях газираното, пърженото, тестеното и преминах на салати и месо и вероятно заради това свалих толкова бързо.

- Бащата присъства ли на раждането?

- Беше в болницата до мен през цялото време, но не присъства на раждането, защото изпитва ужас от кръв и не искаше да гледа какво се случва. Аз исках да е до мен, но той беше категоричен.

- Вярно ли е, че по повод бременността и детето ви е подарил пицария в Германия?

- Вярно е.

- Развива ли се бизнесът?

- Откакто родих, съм предимно в България и не знам какво се случва в момента там. Доколкото знам, всичко се развива добре, имаме хора, които работят там.

- Мъжът ви живее в Германия, а вие у нас. Мислили ли сте да се установите на едно място и да заживеете под един покрив?

- Той много иска да се преместя в Германия, но мен не ме влече тази страна. Свикнала съм тук, където са семейството и приятелите ми. Там ми е чуждо, терсене ми е, не говоря езика. За месец бих отишла, но не и за постоянно. Засега нещата си остават така. Той вече по-често си идва в България и остава за по-дълго. Откакто съм родила, е до мен.

- Обмисляте ли сватба?

- Не. Аз не съм почитателка на тези неща. За мен подписът не е от значение. Ако отношенията си вървят, те ще си вървят и без брак и сватба. Пък, не дай си боже, да се разделим, кой иска разправии с адвокати?!

- Мислите ли за второ дете?

- О не. На този етап искам да изживея всичко със Самуил. В близките години не, тъкмо свалих тези 30 кг, искам малко да почина от тези трудности покрай раждането - болки в кръста, отекли крака. Малко почивка. Не съм казала твърдо, че не искам второ дете, но не и в следващите години.

- Кога ще се завърнете на музикалната сцена?

- Решила съм тази година, вероятно септември, да се върна на сцената, но засега напълно съм се отдала на детето. Още ми е мило и не мога да се откъсна от него. В главата са ми само бебешки теми, въобще не съм мислила за музика, дори не съм слушала музика. Но е факт, че сцената и феновете ми липсват, както и да правя песни.

Реклама
Реклама
Реклама