Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7549949 www.bgdnes.bg

Плодов тарт

Необходими продукти:

плодове (смокини, сливи, круши, нектарини, киви, зърна нар)
брашно - 250 г
масло - 125 г
яйца - 1 бр.
сол - 1/2 ч.л.
вода - 2 с.л.
захар - 4 с.л.
захар - 1 пакетче (10 г) лимонова
За крема:
захар - 100 г
нишесте - 4 с.л.
жълтъци - 6 бр.
прясно мляко - 250 мл
есенция - 1 капсула, лимонова
сметана - 250 мл

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в подходящ съд. Надребнете маслото и го стрийте с брашното с пръсти, за да се получат трохички. Сложете захарта и ванилията. По средата на сместа направете кладенче и в него поставете яйце. Размесете и сипете водата. Омесете набързо и оформете на топка. Сложете го да почине в хладилник за близо половин час.
Пригответе крема, като разбиете жълтъците със есенцията, захарта и нишестето до еднородност и на порции вложете в млякото. Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване. Сипете го в чист съд и оставете да изстине. Разбийте сметаната. Смесете охладения вече крем и сметаната. Разбъркайте до еднороден крем. Охладете.
Извадете тестото и го разточете така, че да покрие дъното и стените на подходяща форма. Покрийте тестото с хартия за печене и отгоре посипете топчета за печене или зрял боб. Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато ръбовете на тестото се зачервят. Махнете хартията с топчетата и на средно ниво допечете тестото. Охладете напълно маслената кора, извадете и я поставете на поднос. Напълнете я с крема и отгоре украсете с нарязаните на парчета плодове и зрънца нар.
Оставете на хладно преди консумация. Може да намажете плодовете с разтопен желатин, ако искате да се запазят свежи за по-дълго време.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама