Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7551281 www.bgdnes.bg

Алигатори ни изяждат...ама друг път!

Безмозъчна хорър лента - идеална за летните жеги 

Те са тук преди нас. Те са праисторическият ни ужас, те са змейовете и драконите, които виждате по иконите и за които слушате в легендите. Големите влечуги (и по-специално гигантските змии и алигаторите) са "мил спомен" от времената, в които сме живели по дърветата и когато сме били предпочитаната им вечеря. Ето защо и толкова много хора се страхуват от змии и крокодили.

Затова и колкото и да е тъп новия филм по кината - "Плячка", колкото и да се оплаквате, че е скучен, дълбоко в себе си ще бъдете ужасени. А това в крайна сметка е целта на хорър филма.

Реклама

Новата лента е с изключително оскъден актьорски състав, като на екран през 90% от времето ще зяпаме единствено талантливия Бари Пепър и младата Кая Скоделарио.

Когато масивен ураган удря родния й град във Флорида, Хейли (Кая Скоделарио) пренебрегва заповедите за евакуация, за да открие изчезналия си баща (Бари Пепър). Намирайки го тежко ранен в мазето на фамилната им къща, двамата се оказват в капана на бързо настъпващата приливна вълна на голямо наводнение. Докато времето им да избягат от засилващата се буря изтича, Хейли и баща й откриват, че покачващото се ниво на водата не е най-смъртоносната заплаха, която ги грози... Ако бурята не ги убие, те ще го направят!

В крайна сметка защо не - ако търсим летен антиинтелектуален, но ефектен филм за разсейване и губене на време, то "Плячка" е съвсем сносен избор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама