Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7552342 www.bgdnes.bg

Две въпросителни пред Хубчев

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев има две въпросителни около състава за мача с "Ружомберок" в Лига Европа. Двубоят от първия квалфикационен кръг е днес от 19,30 ч. в Словакия.

Наставникът е наясно с по-голямата част от титулярите още от последната контрола на тима с "Йънг Бойс". За два поста ще вземе решение преди мача. Първата въпросителна е в центъра на отбраната. Там Нуно Рейш получи травма в края на лагера в Австрия и не е ясно дали ще може да изкара цял мач. Ако не е на 100% възстановен като партньор на Янис Каргас най-вероятно ще започне Мартин Райнов. Той вече игра на непривичния пост в няколко мача в края на миналия сезон. Хубчев го пробва срещу "Йънг Бойс" и Райнов не се представи никак зле.

Реклама

Другата въпросителна пред треньора е свързана с атаката. Голмайсторът на "Левски" и Първа лига Станислав Костов е наказан за първия мач с "Ружомберок". Новото попълнение Дени Алар е с травма и също остана в София. Така на този пост "сините" разполагат само с Илия Димитров, който вчера навърши 23 години.

Хубчев трябва да реши дали ще хвърли него в битката или ще използва схема с "фалшива деветка" в лицето на Станислав Иванов. "България днес" научи, че почти сигурно треньорът ще се спре на втория вариант. Така като титуляр ще излезе още едно от новите попълнения - Франко Мазурек.

С "Левски" за Словакия освен Костов и Алар, не заминаха лекуващите травми Николай Михайлов и Холмар Ейолфсон, както и Атанас Кабов. Вратарят получи контузия на една от последните тренировки и ще е извън игра около две седмици. По принцип той щеше да е резерва срещу "Ружонберек". Титуляр ще е Милан Миятович, който се престави по-добре в подготовката. Вместо Михайлов като втори вратар за Словакия отпътува Петър Иванов.

С тима за мача заминаха спортният директор Ивайло Петков, новият главен скаут Богдан Патрашку и изпълнителният директор Павел Колев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама