Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7553080 www.bgdnes.bg

Българин стана шериф в САЩ

Обезврежда гангстери 

Георги и семейството му са отвъд океана от 1998 г.

Българин стана шериф в САЩ!

54-годишният Георги Андреев успява да се издигне до мечтаната си работа като шеф на полицията след дълги години усилия и труд.

"Бях полицай, после надзорник в затвор и командир на отделение. Освен шерифството междувременно бях в екип за справяне с изключително опасни ситуации", разкри пред "България Днес" Георги. Неведнъж попада в изключително екстремни премеждия, като най-опасно се оказва обезвреждането на две гангстерски групи, сбили се в предградията. Няколко години Георги успява да опази реда и дисциплината в малкото градче Норфолк, щата Вирджиния, където живее. Признава, че никога не е съжалявал за секунда за избора си, колкото и опасности да му носи работата.

Реклама

Не липсва и човешката болка, докато изпълнява дълга си.

"Най-трудният момент е, когато се изправиш лице в лице със смъртта. Спомням си историята на 25-годишно момиче, чийто кръст беше премазан от кола. Направихме всичко възможно да я спасим. Докато я транспортирахме към болницата, й обещах, че ще живее, но по-късно разбрах, че е починала. Трудно се приемат такива моменти", връща лентата българинът. След като сбъдва най-голямата си мечта да брани цивилните, пловдивчанинът е решен да постигне и друг свой блян - да стане пожарникар. Отказва се от шерифството и от няколко години до днес той е парамедик и спасява човешки животи в местната пожарна. Разкрива, че и там не липсват тежки човешки съдби, но гледа смело напред.

Не съжалява за избора си да остане в САЩ, признава за трудностите в началото на новия си живот, но е категоричен, че си е струвало. Опитва се да се прибира поне веднъж у нас, защото според думите му "носталгията по дома обсебва".

С гордост признава, че е постигнал всичките си мечти и е убеден, че няма нищо невъзможно. Не мисли по същия начин през 1998 г., когато напуска работата си като надзирател в пловдивския затвор и последва жена си в САЩ. Признава, че не знае нито дума на английски език, което му тежи много в първите години на новия му живот, но намира стимул да продължи. Интуицията му не бърка.

Днес семейството на Георги се развива успешно. Съпругата му Таня, която е лекар, успява да защити американска медицинска диплома и днес изследва съня и влиянието му, а дъщеря им Люба работи като детска учителка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама