Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7554043 www.bgdnes.bg

Лъвицата прие предизвикателството: Памела Треан не е кой знае какво

Колоритната професионална боксьорка Иванка Иванова - Лъвицата прие хвърлената ръкавица от непобедената Памела Треан за женско дерби в категория суперпетел. Двете ще се боксират през август в България.

В сряда Треан (9 победи, 5 с нокаут) отправи предизвикателство към Иванка Иванова.

"Разбира се, че приемам - обяви Лъвицата. - Играла съм с по-добри боксьорки от Памела. Сигурно ме подценява. Чакам я с нетърпение. Била съм на ринга с момичета, които в момента са шампионки с по три титли. Памела не е толкова добра. Поне така изглежда от мача, който има в интернет. Разпитала съм за нея. Има хора, които са я гледали и в други срещи. Не е кой знае какво. Обикновена жена с две ръце, като всички останали. Много под нивото е на Аня Секи, от която загубих на чужда територия с много близко съдийско решение."

Реклама

32-годишната софиянка има 2 победи, 2 равни и 11 загуби в своята кариера. Почти всички поражения са в чужбина срещу класни съпернички при това с много малка разлика в точките.

Иванка Иванова работи в община Гълъбово в отдел инвеститорски контрол.

"От малка започнах да тренирам кикбокс - разказа Лъвицата. - Когато родих моята дъщеричка и се преместих в Гълъбово, там отвориха боксова зала. Запалих се. Моите колеги ми помагат. Кметът е много горд с успехите и помага с каквото може."

Иванка Иванова е убедена, че няма какво да губи в мач с Памела Треан, която от доста години живее в Швейцария.

"Ще има малко повече напрежение, защото не съм свикнала да се бия в България - добави Лъвицата, която има само три мача на родна територия. - Това е голям шанс. Ако спечеля, може да се боксирам за европейската титла."

Иванка Иванова има страхотна татуировка на бедрото. Оттам идва и нейният прякор.

"Направих татуировката прди две години. Исках да е лъв, защото е символ на сила", призна храбрата боксьорка, която напълно се вписва в българския вариант на филма "Момиче за милион долара".

Очаква се в близките дни да стане ясно къде точно ще се проведе дербито между Памела Треан и Иванка Иванова - Лъвицата. Промоутър на шоуто ще бъде Васко Алексеев.

Реклама
Реклама
Реклама