Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7556009 www.bgdnes.bg

Халеп предизвиква Уилямс: Мога да подчиня Серина!

Само тя може да спре Серина Уилямс!

Румъния е в еуфория преди днешния финал на Уимбълдън при жените, в който Симона Халеп ще излезе срещу американката.

Момичето от Балканите вярва в себе си.

"Мога да я победя - категорична е Халеп пред Би Би Си. - Чувствам се много по-силна психически преди голямото предизвикателство. Наслаждавам се на най-добрите си моменти в тениса и се надявам да задържа тази емоция колкото е възможно по-дълго. Уважавам Серина и знам колко много е постигнала, но вярвам в собствените си сили. Мога да спечеля Уимбълдън!"

Реклама

Румънката е спечелила само една от 10-те си срещи с Уилямс, но това не явно не я притеснява.

Симона Халеп се класира за решителния мач, след като не остави шансове на Елина Свитолина на полуфинала в два сета. В отделните части румънката победи с 6-1, 6-3 за около час и 15 минути.

В първия сет шампионката на Ролан Гарос 2018 не остави шансове на украинката, пробивайки я на три пъти. Във втората част Свитолина бе равностойна на румънката до 3-3, но тогава бившата номер 1 вдигна оборотите и приключи срещата след 6-3.

Така Халеп се класира за първи път на финала на Ол Ингланд Клъб и общо пети в кариерата си след Аустрелиън Оупън 2018 (загуба от Возняцки) и Ролан Гарос (загуба от Шарапова през 2014, загуба от Остапенко през 2017 и победа над Стивънс през 2018). През 2014-та тя отново бе близо до мача за титлата на Уимбълдън, но отстъпи тогава на полуфиналите от Южени Бушар.

"Развълнувана съм и малко нервна - казва Халеп. - Победата на полуфинала не дойде толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Борих се здраво. Свитолина е невероятен играч и винаги е трудно да се играе срещу нея. Убедена съм, че мога да спечеля финала. Имам нужния опит и се научих да играя за всяка една точка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама