Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7557307 www.bgdnes.bg

Яйца по шотландски на фурна

Необходими съставки

яйца - 8 бр. твърдо сварени

кайма - 500 г телешка

чесън - 2 скилидки пресован

магданоз - 2 с.л ситно нарязан

зелен лук - 2 стръка ситно няразан

кимион - 1 ч.л

черен пипер - 1 ч.л

брашно - 4 с.л

яйца - 1 бр. разбито

галета - 1 ч.ч

зехтин - за поръсване

Начин на приготвяне:

Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер. Омесете сместа добре и я разделете на 8 части.

С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.

Оформете на хубава топка. Оваляйте всяка топка в брашното, след това в яйце и накрая в галета.

Подредете готовите топки върху застлана с хартия за печене тава. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама