Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7561722 www.bgdnes.bg

Милиони за Де Хеа

Давид Де Хеа става най-скъпоплатеният вратар във футбола, след като постигна споразумение с "Манчестър Юнайтед" за нов договор за пет години, по който ще получава заплата от 375 хиляди лири на седмица, съобщава "Дейли мейл".
Възнаграждението на 28-годишния испански страж в момента е 200 хиляди лири на седмица, а настоящият му контракт изтича през следващото лято.

Новият договор ще бъде подписан официално след завръщането на отбора в Англия от предсезонната подготовка.

Реклама

Де Хеа изигра 47 мача за "Юнайтед" през последния сезон, в 10 от които не допусна гол.

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер потвърди пред английските медии новината за оставането в състава на Де Хеа и заплатата му. "Клубното ръководство и представители на Де Хеа имахме разговори и се разбрахме за условията. Той е нужен на отбора, не искаме да го загубим", коментира Солскяер.

Вратарят има още 12 месеца от настоящата си сделка с "червените дяволи" и у шефовете съществуваше притеснение, че може да си тръгне като свободен агент през 2020 г. Въпреки че през миналата кампания направи най-слабия сезон в кариерата си, той продължава да е смятан за един от най-добрите в света на позицията си.

Според вестник "Сън" Де Хеа е приел последното предложение, отправено от клубното ръководство в дните преди началото на летния лагер. То е било за феноменалната седмична заплата от 350 хил. паунда, което ще го изравни по пари с Пол Погба и ще го остави само зад Алексис Санчес по възнаграждение. Чилиецът прибира по 505 хил. паунда седмично.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама