Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7565524 www.bgdnes.bg

Книга №8 за борбения Иво

18-и рожден ден с осма книга отпразнува борбеният Иво Христов. Момчето от Радомир, което заслужено си спечели прозвището Българският Стивън Кинг, представи на официална премиера в столичен клуб "А можехме да бъдем" - вълнуваща история на младия Филип и неизлечимо болната Роуз Блейк.

Пет години. Четири мозъчни операции. Осем книги и една мечта - да оздравее! Това може да се напише на виртуалната визитна картичка на Иво. Диагнозата е "Неврофиброматоза-тип 2" или по-просто казано - болест, поразяваща с туморни образувания мозъчните нерви в централния и гръбначния мозък. Тази болест открадва детството на Иво, разбива мечтите му, но го дарява с нещо безценно - дарбата да пише.

Реклама

На 16 юли от 19 ч. в клуб "Грамофон" младият талант представи осмата си книга "А можехме да бъдем". Обичани артисти от театралната сцена, киното и телевизионния екран и известни музиканти представиха четивото, прочитайки някои от най-вдъхновяващите откъси от него.

Актьорите Ивайло Захариев и Елена Петрова, колоритната певица с вълшебен глас Прея и дългогодишната журналистка Магдалена Гигова споделиха любимите си редове от книгата. Рок звездата Мирян Костадинов - MIRY и солистката на "Филип Кутев" Радостина Йовкова се погрижиха за настроението на гостите, поздравявайки ги с песен. Водещ на премиерата беше най-слънчевото попълнение в екипа на радио и телевизия The Voice – Даяна.

На сцената излезе и самият Иво, който разказа повече за работата над "А можехме да бъдем". За това колко време може да се напише една книга, какво му предстои до края на годината и за какво мечтае.

Накрая гостите, които препълниха столичният клуб, се почерпиха с уникална торта, направена във формата на издадените от Иво книги досега.

По време на премиерата се проведе и благотворителен базар с ръчно-изработени сувенири от майката на Иво – Милена. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на младия автор.

Който желае и ма възможност, нека помогне на младото момче в борбата му с коварното заболяване.

Дарителска банкова сметка:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

Реклама
Реклама
Реклама