Александър Петров, Мистър Гей Европа 2019: Искам един ден да имам дете

Приятел
Автор: Виктория Стоянова

Александър Петров, Мистър Гей Европа 2019: Искам един ден да имам дете

Не съм готов за "Мистър Гей Свят" 

КОЙ Е ТОЙ:

Александър Петров е роден на 18 ноември 1987 г. в София. Завършва бакалавър и магистратура в УНСС със специалност "Финансов контрол". Работи като разработчик на видеоигри, което е и хобито му. Преди дни той стана победител в конкурса "Мистър Гей Европа 2019". За изживяването, новите възможности и разкриването четете в следващите редове.

- Г-н Петров, преди дни спечелихте титлата "Мистър Гей Европа". С какво успяхте да впечатлите журито и да надвиете останалите участници?

- Трудно ми е да отговоря на този въпрос, може би бях по-искрен, показах истинската си същност и не съм опитвал да залъжа никого. Направи ми добро впечатление, че един от етапите беше изпит, на който трябваше да показваме знания за историята на ЛГТБ (лесбийки, гейове, трансджендъри и бисексуални - б.а.) и общността, бяха засегнати обществено значими теми. Това го няма на конкурса "Мистър Гей Вселена". Тук залагаха освен на външен вид много повече на интелектуалното ниво на участниците. Бяхме останали 5 финалисти и до днес не съм много убеден какъв е начинът, по който съм спечелил журито. Отидох там да се състезавам, но реално не очаквах да победя. Кандидатите не знаеха точките си, които получават от журито, така че дори не съм се замислял за победа. Самото представяне на конкурса се следи доста стриктно. След победата разбрах, че съм имал по-богата ЛГБТ култура, обща култура и политическа конюнктура, по-убедителен съм бил на интервютата, защитил съм по-успешно проекта си и на фотогеничното представяне съм съумял да позирам по-добре. По спомен мисля, че събрах 211 точки от общо 240.

- След тази победа мислили ли сте да се явите и на "Мистър Гей Вселена"?

- Двата конкурса не са обвързани един с друг. Победата ми дава възможността да се явя, но още не съм решил, защото това е като работа. Изисква се нужното внимание, ангажименти, които идват с получаването на короната. Още ми е прясна победата, цялата организация на конкурса и събитията в него, на които трябваше да участвам. Това са 8 дни, пълни с ангажименти, колкото и да е забавно, това е стрес, на който не съм свикнал. На "Мистър Гей Вселена" залагат повече и на външния вид и трябва по-сериозна подготовка, за която вероятно ще трябва да спра да работя и да заживея във фитнеса.

- През какви етапи на състезанието е трябвало да преминете?

- Има 8 изпитания, различен брой съдии на всяко, има юрист, който следи за резултатите, изчисляването и запечатването на пликовете. Така че няма как да знаем предварително кой е победител. На финала се разбира кой печели. Бях изненадан, че спечелих 4 от 8-те категории. Дори и на награждаването съм малко стъписан и изплашен. Трябваше да даваме интервюта пред съдии, различни медии, телевизия. Стресиращо е, ако нямаш опит, както бях аз, защото това е първият подобен конкурс, на който се явявам. Състезаваш се с хора, които също са там за победа.

- Случайно ли се записахте за конкурса, или е било целенасочено?

- Напълно случайно се случи. У нас участвах в 2 проекта - за ЛГТБ видимост в България, другият беше за ХИВ тестване и превенция. Бях част от хората, които говорим по темите. Продуцент за региона на конкурса е видял моето представяне, намери ме, поговорихме и прецени, че ще бъда подходящ кандидат за състезанието, и ми предложи да ме продуцира и излъчи като кандидат за България. Първоначално се изплаших, защото това е голямо предизвикателство, но след това реших, че ако не се явя, вероятно ще съжалявам до края на живота си. Казах си: "Каквото сабя покаже. Отивам за майка и родина". Знаех за състезанието, но никога не съм мислил реално да се пробвам.

- Кой поред е този конкурс, на който се явявате?

- Първият. Преди не съм участвал в подобни състезания.

- Очаквахте ли да станете победител?

- Отидох там да се състезавам, но реално не очаквах да победя. Не съм имал предварителна подготовка. Например кандидатите от Белгия, преди да стигнат до "Мистър Гей Европа", имат вътрешен конкурс, където излъчват кой ще представя страната. Представят хореографии и други програми, имат огромна подготовка. Германия също са много напред с материала, но кандидатите им завършиха на второ или трето място след мен. Просто имат по-голяма и състезателна култура. Този вид състезания са много популярни, подкрепят се от много хора.

- Чувствали ли сте някога дискриминация спрямо избора си? Имали ли сте случай на вербална или физическа агресия спрямо вас?

- Донякъде през годините е имало дискриминация, както и вербална агресия. За щастие, не и на физическа. Казвам го, защото мои приятели не са имали този късмет и са били жертва на посегателства и по-сериозни и чести агресии. Опитвам се да си спомням позитивните неща. Разбира се, в момент на нападение, вербално или физически, няма как да не останеш засегнат, защото нападките и яростта се изливат, когато не очакваш и тогава си най-незащитен и шокиран.

- Какво смятат семейството и близките ви за участието ви в конкурса?

- Всичките ми близки, приятели, семейство и колеги знаеха, че ще участвам, и когато се върнах у нас, бяха много радостни и ме подкрепиха. Колегите започнаха да се шегуват, че вече не може да се говори с мен. Но като цяло отношението им е много позитивно и ме подкрепят. Но знам и че е пълно с хомофобски коментари, гледам да не обръщам внимание на такива неща. Все още се опитвам да осъзная всичко, което се случва. Цялата публичност може би ми идва в повече. Допълнително с титлата, която получих, има и много задължения, които доброволно, разбира се, правя, но това е част от победата. Донякъде е като втора работа, което отнема от времето ми и малко ме стресира.

- Лесно ли се разкрихте и как приеха новината семейството ви?

- Самото разкриване не е станало изведнъж, а поетапно, през годините. Напълно се разкрих пред други хомосексуални, през форуми. После пред приятели, колеги и накрая на родителите. Доста е стресиращ моментът, и е трудно наведнъж пред всички да кажеш. Най-стресиращо е разкриването пред родителите, все пак са най-близките ми хора.

- Усещате ли разлика между прайдовете у нас и в чужбина?

- Разликата е огромна. Германия е доста отворена държава и по-специално в Кьолн тези прайдове са като дългогодишна традиция. Буквално единият ден се осъществява голям уличен фестивал, а на другия ден е прайдът. Коронясването ми се случи вечерта на фестивала, а на прайда присъствах като новия "Мистър Гей Европа". Хората в този регион са много широко скроени и приветливи, с отворени сърца за различното. В Кьолн имаше около 140 камиона, в софийския прайд имаше 1-2, ако трябва да започнем с разликите. Доколкото съм запознат, в Германия миналогодишният прайд събра над милион присъстващи и мисля, че е най-големият в Европа. Хората се радват чистосърдечно на всичко, без упрек, осъждане, докато у нас е една идея по-различно. Тук сме на мисленето "Крийте си децата, да не видят нещо и да не си сменят сексуалната ориентация". Това е абсурдно.

- Има ли добра интеграция на хората с различна сексуална ориентация у нас?

- Тук е много частно. Зависи от работодателя, обкръжението. Имам щастието да работя в чуждестранна компания и нямам проблем на работното място, но не всички имат този късмет. Не мисля, че има нещо като установена система, на някои хора им се налага да крият и лъжат за ориентацията си заради страха да не загубят работата си, при други е по-добре. Относително е.

- Толерантен ли е българинът спрямо хората с различна полова ориентация?

- Не е толкова толерантен, колкото по-развитите държави в ЕС, но хората като че ли започват да одобряват това. Прайдът в София свидетелства за по-позитивното приемане на общността. Българинът бавно ще догони манталитета на европейците. Не става от раз, но вървим по пътя.

- Имате ли партньор?

- За момента не. Може би заради работата и конкурса не съм се фокусирал толкова върху това.

- Обмисляли ли сте за по-сериозна крачка, като например да имате дете?

- Като всеки друг човек съм мислил за продължава на рода. Още не съм достатъчно узрял за това, но ми се иска някой ден да имам свои деца.

- Има такова насаждане на стереотипи в обществото, че хомосексуалните хора са по-екстравагантни, експериментатори. Така ли е?

- Със сигурност част от ЛГТБ обществото притежава тези качества. Този стереотип е създаден, защото може да се направи шоу с общността, харесани са от медиите и това се е изградило като имидж.

- Привърженик ли сте на по-скандалното поведение?

- Ако това не пречи и вреди на околните, не мисля, че бих имал проблем. Всичко трябва да е с доза уважение.

Нетфликс ще представи Елвис като анимационен таен агент

Нетфликс ще представи Елвис като анимационен таен агент

Стрийминг платформата Нетфликс ще пусне анимационен комедиен сериал, в който Кралят на рокендрола Елвис ще се изявява като таен агент, съобщава сайтът THR. Поредицата е кръстена "Аgent King" /Кралят агент/. Пресли ще бъде представен като шпионин, борещ се срещу злото. Анонсът на сериала съвпадна с 42-годишнина от кончината на Еливс

Жена оцеля при падане от 1,5 км, парашутът й не се отвори

Жена оцеля при падане от 1,5 км, парашутът й не се отвори

30-годишна жена падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета, предаде Си Би Ес. Денис Демърс все още асимилира това, което ѝ се случи в събота вечерта в Троа Ривиер, Канада, когато парашутът ѝ не успя да се отвори и тя се стовари от километър и половина на земята. "Това е чудо", заяви Демърс пред Радио Канада в сряда, съобщи БНТ

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Тайванският бизнесмен Джоузеф Цай е новият едноличен собственик на отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) "Бруклин нетс". Вицепрезидентът на електронният гигант "Алибаба" откупи основния дял от 51% от руския олигарх Михаил Прохоров, пише dnevnik.bg. Дотук Цай притежават 49% от "мрежите", които придоби преди година

Рибар улови зъбата хищница в язовир "Пчелина"

Рибар улови зъбата хищница в язовир "Пчелина"

Рибар улови нетипичната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина” край Разград. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов, съобщи Нова ТВ. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

За задаващ се конфликт между терористи от зловещата Ирландска републиканска армия и родни мутри, гравитирали в миналото около ВИС-2, алармираха пред "България Днес" източници от подземния свят. Повод за напрежението е съдбата на атрактивни парцели и апартаменти в известни морски курорти, оценявани на милиони евро,

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Джокович купонясва с Деси Добрева

Джокович купонясва с Деси Добрева

Световната звезда Новак Джокович купонясва с българската певица Деси Добрева. Макар двамата да не се виждат лично, партито им се получава отлично. Джокера, както е популярен талантливият тенисист, си пусна забавно видео от малкото свободни моменти, с които разполага. В клипа се вижда и чува как Ноле искрено се радва на прочувствената песен

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Зетят на Очите стана охранителен бос

Зетят на Очите стана охранителен бос

В семейния бизнес смело е нагазил зетят на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Следвайки утвърдената семейна традиция, 30-годишният Велислав Попов, от когото голямата дъщерята на Очите Станислава има дете, насочва своите усилия към сферата на сигурността. Превъплъщението на Попов в охранителен бос става факт в

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията. Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно. "Често виждаме и оценяваме само крайния резултат,

Най-коментирани

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Григор Димитров вече е в Ню Йорк, където ще участва на US Open. За да се надъха за турнира, който започва на 26 август, тенисистът посети концерт на любимците си от "Бекстрийт бойс". Българинът сподели много видеа и снимки от събитието в своя профил в инстаграм. Той припяваше с бой бандата на почти всички техни хитове.

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Елен Колева извънземна

Елен Колева извънземна

Огромни, изумрудено сини очи показа актрисата Елен Колева. Почитателите на монтанската дива я сравниха с извънземно заради странния поглед, от който побиват тръпки. В последно време Елен се увлича по окултното и профилът й в социалните мрежи бълва разкази за Вселената, болката и персоналната сила, която всеки притежава.

Тоца навсякъде с бебето

Тоца навсякъде с бебето

Не се отделя и за секунда от бебето си Антония Петрова-Батинкова. Тоца, както е известна миската, ходи навсякъде с невръстния си наследник - от връх Вихрен та до тиймбилдинг на фирмата на таткото на мъничето. Събитието съвпадна с шест месеца, откакто бебето се появи на бял свят. Тоца реши да се похвали колко бързо расте хлапето.

Камелия Тодорова стана баба

Камелия Тодорова стана баба

Симеон ДЕМИРЕВ Камелия Тодорова стана баба, научи "България Днес". Щерката на певицата Мириам-Ребека роди преди няколко дни. За да е плътно до нея, Тодорова веднага се качва на самолета за Берлин, където живее дъщеря й. Родната певица е в болницата по време на раждането. Тодорова ще остане няколко седмици в Германия.

Жегата в автобус унижава пътници

Жегата в автобус унижава пътници

Кошмарно пътуване с автобус от София до Силистра! За това алармираха в социалните мрежи пътници, оказали се в злополучното превозно средство. По техни думи возилото се чупи цели четири пъти, преди окончателно да спре на пътя и да не може да продължи. По време на пътуването пътниците са в шок, че климатикът не работи и са принудени да се движат в

Адвокатът на Платини защитава Миню Стайков

Адвокатът на Платини защитава Миню Стайков

Винсент Солари пристигна у нас   Алкохолният бос е в болницата към затвора, магистратите решават за свободата му Адвокатът на Мишел Платини пристигна у нас заради алкохолния бос Миню Стайков, научи "България Днес". Известният в Европа юрист Винсент Солари се включва в защитата на Стайков, обвинен за ръководене на организирана престъпна група за

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Тайванският бизнесмен Джоузеф Цай е новият едноличен собственик на отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) "Бруклин нетс". Вицепрезидентът на електронният гигант "Алибаба" откупи основния дял от 51% от руския олигарх Михаил Прохоров, пише dnevnik.bg. Дотук Цай притежават 49% от "мрежите", които придоби преди година

Астрономи откриха нов вид космически катастрофи

Астрономи откриха нов вид космически катастрофи

Астрономи от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън потвърдиха съществуването на нов клас свръхнови, при които звездата е напълно унищожена, без да остава неутронна звезда или черна дупка, съобщи Физ.орг. Учени открили свръхновата SN 2016iet през ноември 2016 г. Те я изследвали с помощта на различни телескопи

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче не вярва, че синът й е убиец. Пред bTV тя призна, че е помагала на сина си, докато се е укривал от полицията. Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница. Заподозреният за убийството на детето ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни

Лъжат, че лекуват рак с белина

Лъжат, че лекуват рак с белина

Псевдолечители борят рак с опасен препарат, който наподобява белина! За налудничавия метод алармира читател на "България Днес". Медикаментът се продава в мрежата и много хора вярват, че освен срещу рак помага и за малария, аутизъм, астма и гъбички, като пречиства организма от патогените. Става дума за хлорният диоксид ММС и дестилирана вода ЦДС с

Бившата хули Педро

Бившата хули Педро

Бившата съпруга на футболиста на "Челси" Педро Родригес - Карол Мартин, използва всеки случай, за да го удари болезнено. Този път тя го направи публично. Дамата отговаряше на въпроси на свои фенове в инстаграм и логично повечето бяха свързани с бащата на трите й деца. Карол и Педро имат три момчета - Брайън, Кайл и Марк.

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

Процес срещу оръжейна банда отива на поправителен заради объркана цифра! Спецпрокуратурата допусна "техническа грешка", която се оказа препъникамък за делото срещу 70-годишния Сашко Марков. Възрастният мъж остана единствен да се поти на скамейката пред Темида, след като двамата негови авери вече се признаха за виновни и се отърваха с условни

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

Популярният холивудски актьор Майкъл Медсън беше осъден на 4 дни затвор за това, че предизвика пътен инцидент при шофиране в нетрезво състояние, съобщава Контактмюзик. Шестдесет и една годишният екранен герой беше арестуван през месец март, след като блъсна своя всъдеход в стълб в Малибу. При направения му алкохолен тест той се оказа положителен.

25 ст./км по БГ пътищата

25 ст./км по БГ пътищата

Между 18 и 25 стотинки на километър ще плащат шофьорите на камиони по родните пътища. Това е заложено в новата тол система, която стартира вчера, но засега се правят тестове по нея. Макар вече да има камери и устройство по трасетата, се очаква събирането на такси да започне през март догодина, но дотогава шофьорите трябва да са информирани за

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.