Александър Петров, Мистър Гей Европа 2019: Искам един ден да имам дете

Приятел
Автор: Виктория Стоянова

Александър Петров, Мистър Гей Европа 2019: Искам един ден да имам дете

Не съм готов за "Мистър Гей Свят" 

КОЙ Е ТОЙ:

Александър Петров е роден на 18 ноември 1987 г. в София. Завършва бакалавър и магистратура в УНСС със специалност "Финансов контрол". Работи като разработчик на видеоигри, което е и хобито му. Преди дни той стана победител в конкурса "Мистър Гей Европа 2019". За изживяването, новите възможности и разкриването четете в следващите редове.

- Г-н Петров, преди дни спечелихте титлата "Мистър Гей Европа". С какво успяхте да впечатлите журито и да надвиете останалите участници?

- Трудно ми е да отговоря на този въпрос, може би бях по-искрен, показах истинската си същност и не съм опитвал да залъжа никого. Направи ми добро впечатление, че един от етапите беше изпит, на който трябваше да показваме знания за историята на ЛГТБ (лесбийки, гейове, трансджендъри и бисексуални - б.а.) и общността, бяха засегнати обществено значими теми. Това го няма на конкурса "Мистър Гей Вселена". Тук залагаха освен на външен вид много повече на интелектуалното ниво на участниците. Бяхме останали 5 финалисти и до днес не съм много убеден какъв е начинът, по който съм спечелил журито. Отидох там да се състезавам, но реално не очаквах да победя. Кандидатите не знаеха точките си, които получават от журито, така че дори не съм се замислял за победа. Самото представяне на конкурса се следи доста стриктно. След победата разбрах, че съм имал по-богата ЛГБТ култура, обща култура и политическа конюнктура, по-убедителен съм бил на интервютата, защитил съм по-успешно проекта си и на фотогеничното представяне съм съумял да позирам по-добре. По спомен мисля, че събрах 211 точки от общо 240.

- След тази победа мислили ли сте да се явите и на "Мистър Гей Вселена"?

- Двата конкурса не са обвързани един с друг. Победата ми дава възможността да се явя, но още не съм решил, защото това е като работа. Изисква се нужното внимание, ангажименти, които идват с получаването на короната. Още ми е прясна победата, цялата организация на конкурса и събитията в него, на които трябваше да участвам. Това са 8 дни, пълни с ангажименти, колкото и да е забавно, това е стрес, на който не съм свикнал. На "Мистър Гей Вселена" залагат повече и на външния вид и трябва по-сериозна подготовка, за която вероятно ще трябва да спра да работя и да заживея във фитнеса.

- През какви етапи на състезанието е трябвало да преминете?

- Има 8 изпитания, различен брой съдии на всяко, има юрист, който следи за резултатите, изчисляването и запечатването на пликовете. Така че няма как да знаем предварително кой е победител. На финала се разбира кой печели. Бях изненадан, че спечелих 4 от 8-те категории. Дори и на награждаването съм малко стъписан и изплашен. Трябваше да даваме интервюта пред съдии, различни медии, телевизия. Стресиращо е, ако нямаш опит, както бях аз, защото това е първият подобен конкурс, на който се явявам. Състезаваш се с хора, които също са там за победа.

- Случайно ли се записахте за конкурса, или е било целенасочено?

- Напълно случайно се случи. У нас участвах в 2 проекта - за ЛГТБ видимост в България, другият беше за ХИВ тестване и превенция. Бях част от хората, които говорим по темите. Продуцент за региона на конкурса е видял моето представяне, намери ме, поговорихме и прецени, че ще бъда подходящ кандидат за състезанието, и ми предложи да ме продуцира и излъчи като кандидат за България. Първоначално се изплаших, защото това е голямо предизвикателство, но след това реших, че ако не се явя, вероятно ще съжалявам до края на живота си. Казах си: "Каквото сабя покаже. Отивам за майка и родина". Знаех за състезанието, но никога не съм мислил реално да се пробвам.

- Кой поред е този конкурс, на който се явявате?

- Първият. Преди не съм участвал в подобни състезания.

- Очаквахте ли да станете победител?

- Отидох там да се състезавам, но реално не очаквах да победя. Не съм имал предварителна подготовка. Например кандидатите от Белгия, преди да стигнат до "Мистър Гей Европа", имат вътрешен конкурс, където излъчват кой ще представя страната. Представят хореографии и други програми, имат огромна подготовка. Германия също са много напред с материала, но кандидатите им завършиха на второ или трето място след мен. Просто имат по-голяма и състезателна култура. Този вид състезания са много популярни, подкрепят се от много хора.

- Чувствали ли сте някога дискриминация спрямо избора си? Имали ли сте случай на вербална или физическа агресия спрямо вас?

- Донякъде през годините е имало дискриминация, както и вербална агресия. За щастие, не и на физическа. Казвам го, защото мои приятели не са имали този късмет и са били жертва на посегателства и по-сериозни и чести агресии. Опитвам се да си спомням позитивните неща. Разбира се, в момент на нападение, вербално или физически, няма как да не останеш засегнат, защото нападките и яростта се изливат, когато не очакваш и тогава си най-незащитен и шокиран.

- Какво смятат семейството и близките ви за участието ви в конкурса?

- Всичките ми близки, приятели, семейство и колеги знаеха, че ще участвам, и когато се върнах у нас, бяха много радостни и ме подкрепиха. Колегите започнаха да се шегуват, че вече не може да се говори с мен. Но като цяло отношението им е много позитивно и ме подкрепят. Но знам и че е пълно с хомофобски коментари, гледам да не обръщам внимание на такива неща. Все още се опитвам да осъзная всичко, което се случва. Цялата публичност може би ми идва в повече. Допълнително с титлата, която получих, има и много задължения, които доброволно, разбира се, правя, но това е част от победата. Донякъде е като втора работа, което отнема от времето ми и малко ме стресира.

- Лесно ли се разкрихте и как приеха новината семейството ви?

- Самото разкриване не е станало изведнъж, а поетапно, през годините. Напълно се разкрих пред други хомосексуални, през форуми. После пред приятели, колеги и накрая на родителите. Доста е стресиращ моментът, и е трудно наведнъж пред всички да кажеш. Най-стресиращо е разкриването пред родителите, все пак са най-близките ми хора.

- Усещате ли разлика между прайдовете у нас и в чужбина?

- Разликата е огромна. Германия е доста отворена държава и по-специално в Кьолн тези прайдове са като дългогодишна традиция. Буквално единият ден се осъществява голям уличен фестивал, а на другия ден е прайдът. Коронясването ми се случи вечерта на фестивала, а на прайда присъствах като новия "Мистър Гей Европа". Хората в този регион са много широко скроени и приветливи, с отворени сърца за различното. В Кьолн имаше около 140 камиона, в софийския прайд имаше 1-2, ако трябва да започнем с разликите. Доколкото съм запознат, в Германия миналогодишният прайд събра над милион присъстващи и мисля, че е най-големият в Европа. Хората се радват чистосърдечно на всичко, без упрек, осъждане, докато у нас е една идея по-различно. Тук сме на мисленето "Крийте си децата, да не видят нещо и да не си сменят сексуалната ориентация". Това е абсурдно.

- Има ли добра интеграция на хората с различна сексуална ориентация у нас?

- Тук е много частно. Зависи от работодателя, обкръжението. Имам щастието да работя в чуждестранна компания и нямам проблем на работното място, но не всички имат този късмет. Не мисля, че има нещо като установена система, на някои хора им се налага да крият и лъжат за ориентацията си заради страха да не загубят работата си, при други е по-добре. Относително е.

- Толерантен ли е българинът спрямо хората с различна полова ориентация?

- Не е толкова толерантен, колкото по-развитите държави в ЕС, но хората като че ли започват да одобряват това. Прайдът в София свидетелства за по-позитивното приемане на общността. Българинът бавно ще догони манталитета на европейците. Не става от раз, но вървим по пътя.

- Имате ли партньор?

- За момента не. Може би заради работата и конкурса не съм се фокусирал толкова върху това.

- Обмисляли ли сте за по-сериозна крачка, като например да имате дете?

- Като всеки друг човек съм мислил за продължава на рода. Още не съм достатъчно узрял за това, но ми се иска някой ден да имам свои деца.

- Има такова насаждане на стереотипи в обществото, че хомосексуалните хора са по-екстравагантни, експериментатори. Така ли е?

- Със сигурност част от ЛГТБ обществото притежава тези качества. Този стереотип е създаден, защото може да се направи шоу с общността, харесани са от медиите и това се е изградило като имидж.

- Привърженик ли сте на по-скандалното поведение?

- Ако това не пречи и вреди на околните, не мисля, че бих имал проблем. Всичко трябва да е с доза уважение.

Кола на НСО удари дете, то е в тежко състояние

Кола на НСО удари дете, то е в тежко състояние

Тежка катастрофа с автомобил на НСО стана в София. Автомобилът е ударил 14-годишно дете, което пресичало бул.”Драган Цанков”.                                                                                                                                    Момчето е в тежко състояние с фрактура на мишницата и с черепно-мозъчна травма, съобщи bTV.

Луиза: Вече съм нова, сама си сипвам бензин!

Луиза: Вече съм нова, сама си сипвам бензин!

"Преди си казвах "не мога" и "това не е моя работа" за много неща и открих, че по този начин сама правя живота си скучен и ограничен. Вече съм на нова, по-добра вълна - искам да правя всичко - от най-малкото, като сама да си заредя колата, през тренировки, които съм смятала за непосилни, мисли и постъпки, от които съм се страхувала, пътешествия,

Папи Ханс с размишления за живота

Папи Ханс с размишления за живота

На екзистенциални размишления за живота се е отдал изпълнителят Папи Ханс. Константин Трендафилов, както е истинското му име, се допита до феновете си за това кое е по-хубаво в живота - да живееш до 100 г., без да си оставил трайна следа, или да живееш до 50 г., но хората да те познават и харесват.

С балет Джанаварова се крие в "Маскирания певец"

С балет Джанаварова се крие в "Маскирания певец"

Маги Джанаварова използвала балета, за да се скрие, че участва в "Маскирания певец". "Заучих балетните пози и ги репетирах. Дори пред екипа се държах по този начин и ходех като балерина. Трябваше да съм различна, исках да звуча като Михаела Маринова. Мисля, че проработи", споделя певицата, която се криеше под маската на Пчелата.

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Разпродават хотелите на Цветан Василев

Разпродават хотелите на Цветан Василев

За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Драма на хоризонта! "Ти защо ми ползваш снимките, ма?! Ама, оу!" Галена и Ивайла Бакалова се фукат с подозрително еднакви снимки от различни краища на света - чалгаджийката е в Лас Вегас на турне, бившата Мис България - в Дубай. В интерес на истината първа си пусна кадъра Бакалова, Галена малко закъсня.

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов е спасил от смърт съпругата на известен наш актьор. Благодарение на Мастера жената, която е започвала да развива анорексия, се е оправила напълно и днес е щастлива със съпруга си. Коя е тя, кой е мъжът й и какво точно се е случило четете в утрешния брой на вестник "България

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

Норчето простира гола

Норчето простира гола

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Икарди блокира сестра си

Икарди блокира сестра си

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

Хокеист се хвали с яка канадка

Хокеист се хвали с яка канадка

Руският хокеист Никита Щербак може и безуспешно да си търси отбор, но е намерил супер жена. Тя се казва Лори и е зашеметяващ канадски модел. Двамата се запознават, докато Никита играе в първенството зад океана. След като договорът му с "Онтарио" изтече, Щербак се прибра в родината си и взе със себе си жената

Най-коментирани

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Фенове плачат, губят съня си  Зрители гневни, че фаворитът с тежък характер Юлиян не взе 200 бона  Страховит скандал се вихри след финала на "Игри на волята"! Интернет гърми от недоволство и настоява, че истинският победител е отпадналият Юлиян, а не Добрин, който спечели 200 хиляди лева. Зрителският вот показва, че 52,

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Слави бесен на екипа си

Слави бесен на екипа си

След отказа от регистрация в "7/8" валят глоби Дългия ядосан, че хората му не направили предварителни проверки Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП "Няма такава държава". Според Софийския градски съд (СГС) символът на партията,

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат Пулев е все по-близо до мач срещу Антъни Джошуа за световната титла. Мениджърът на шампиона Еди Хърн призна, че започва преговори с щаба на българина, който е официален претендент за пояса на IBF. Другият вариант пред Джошуа е среща с украинеца Александър Усик. "Сега Пулев е претендентът на IBF, а Усик е този на WBO - каза Еди Хърн

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо ли е това?! Или е някой млад шейх, наследник на петролен кладенец и собственик на харем красавици! Колкото и да прилича на второто, този момък от снимката всъщност е Лоренцо. Нова снимка от пътешествието на Софка и Гринго в Близкия изток ни показва Лоренцо в Абу Даби. На фона на ослепително бял ислямски дворец синът на ромската перла е в

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Сухи филии хляб и един кренвирш върху тоалетна хартия. Такава болнична храна се предлага в едно от здравните заведения в страната, алармира в социалните мрежи Цветин Цеков. Мъжът постъпил за болничен престой на 29 ноември и останал потресен, когато му сервирали вечерята. "Можеше поне в една тарелка да се постави това угощение, но нищо,

Нина с ножа в лицето роди

Нина с ножа в лицето роди

От на косъм от смъртта до голямото щастие  19-годишното момиче има 4-месечно момиченце  От голямата трагедия до пълното щастие. Този път извървя 19-годишната Нина от свищовското село Морава. Преди шест години момичето беше жестоко прободено с нож в лицето от брат си, а в момента е горда майка и има мъж до себе си.

"Лудогорец" ще играе в Европа и напролет, но за 10 секунди изпусна € 380 000

"Лудогорец" ще играе в Европа и напролет, но за 10 секунди изпусна € 380 000

"Лудогорец" ще играе в Европа напролет, след като завърши 1:1 с "Фернцварош" у дома в последния си мач от група Н от Лига Европа. Българският първенец поведе още в 24-ата минута с гол на Джоди Лукоки, но изпусна победата дълбоко в добавеното време, когато Сигневич се възлозва от грешка на защитата и с глава вкара за крайното 1:1.

Пак поругаха Ботев

Пак поругаха Ботев

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар се срути на кръстовище

Светофар се срути на кръстовище

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

"Bad Guy" на Били Айлиш беше избрана за песен на годината на "Билборд"

"Bad Guy" на Били Айлиш беше избрана за песен на годината на "Билборд"

Били Айлиш оглави класацията за песен на годината на сп. "Билборд" с "Bad Guy", измествайки Лизо и "Джонас брадърс", съобщи Уърлд ентъртейнмънт нюз нетуърк, цитиран от БТА.  На второ място в класацията, направена с анкета, е "Truth Hurts" на Лизо, а трета е "Sucker" на "Джонас брадърс". Следват "Old Town Road" на Лил Нас Екс и Били Рей Сайръс и

Норчето простира гола

Норчето простира гола

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка

Бойко Кръстанов отмаря в Камбоджа

Бойко Кръстанов отмаря в Камбоджа

Екзотично пътешествие преди Коледа си подари актьорът Бойко Кръстанов. Звездата на "Малък градски театър зад канала" избра Камбоджа за крайна дестинация. Бойко обикаля азиатското кралство заедно със свой верен приятел. 32-годишният актьор се наслаждава на всяка секунда от пътешествието и сблъсъка си с коренно различната култура и битие в

ТРОТИНЕТКАГЕЙТ В СТОЛИЦАТА

ТРОТИНЕТКАГЕЙТ В СТОЛИЦАТА

Къде ли не започнахме да виждаме захвърлени тротинетки в столицата - по тротоари, в градинки, на светофари, в реки, в контейнери. Последния от изброените варианти за "паркиране" явно бе избрал младеж, което му коства доста неприятности, видя "България Днес". Бдителни столичани забелязаха как ученикът в компанията на своя приятелка захвърлил

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Най-добрата сноубордистка на България в историята Александра Жекова избяга от студа и смога в София. Сани и приятелят й Христо Пеев си подариха слънчева ваканция, изпълнена с много екстремни преживявания в Южна Африка. Основните им дестинации бяха Кейптаун и нос Добра Надежда. Александра и Христо караха сърф край мегаполиса в РЮА

Актриса с шал на краката

Актриса с шал на краката

На краката вместо на врата си сложи шал актрисата Лорина Камбурова. Студеното време в София вероятно я вдъхновило да разчупи визията си. Лорина изглеждаше странно, но със сигурност й е било топло, така че импровизацията си

Бензема забъркан с актриса

Бензема забъркан с актриса

Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема бе забъркан в афера с актрисата Естер Експозито от американското списание "Пийпъл". Преди около месец тя беше свързана с Килиан Мбапе от ПСЖ. Изданието твърди, че 19-годишната испанка е покорила сърцето на голмайстора на "белия балет". Двамата се виждали от известно време