Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7567528 www.bgdnes.bg

Мейзер не стъпва в прокълнатото жилище

След като не успя да го продаде

Живее по хотели

Анита Мейзер не стъпва в прокълнатия варненски апартамент, където уби своя съпруг Николай Димов. Един от най-близките приятели на скандалната Мис България Свят потвърди това пред "България Днес". Тя излежа окончателната присъда от две години затвор по обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост и опит за подкуп на полицай.

"Изобщо не се е вясвала в апартамента - потвърди източникът на "България Днес". - Той вече не е неин. Прехвърли всичко на дъщеря си Джули."

Реклама

Мейзер живее по хотели. Тя тотално промени своя начин на живот и гледа да не се показва на публични места. Силиконката има право да пътува в чужбина след края на процеса. Самата тя обмисля да се завърне в САЩ, за да бъде далеч от кошмара.

През лятото на 2016-а полицаи откриха нейния съпруг Николай мъртъв във въпросния апартамент на Първа улица №66 в баровския варненски квартал Евксиноград. Луксозното жилище изглеждаше апетитна хапка за потенциални инвеститори. Докато беше в ареста, Мейзер пусна за продажба апартамента. Нейната идея беше с парите да си подсигури скъпата адвокатска защита. Няколко мераклии направиха огледи, но много бързо се отказаха, след като разбраха какво се е случило в злокобния имот.

Мейзер притежаваше три апартамента във въпросния блок. Доскоро на нейно име се водеше само гараж. Дори и този имот беше запориран от съдия-изпълнител, след като съдът потвърди иск от майката на Николай Димов – Петранка, за кръвнина в размер на 100 000 лв.

В момента продължава да тече 6-месечен срок, в който Мейзер може да заведе дело срещу държавата в Страсбург. Според запознати с намеренията на силиконката тя има намерение да поиска парично обезщетение, защото беше задържана прекалено дълго в предварителния арест. Мейзер и нейните защитници не са съгласни с обвинението, че е дала подкуп на полицай непосредствено след убийството.

Ако искът на Мейзер в Страсбург бъде уважен, тя може да прибере около 500 000 лв.

Щерката я закриля

Дъщерята на Анита Мейзер - Джули, се опитва да изолира обществения интерес към популярната миска. По съвет на щерката и на нейните адвокати силиконката отказва интервюта и избягва разговори дори с познати журналисти.

Една от причините за това е импулсивната натура на Анита. Наблюдатели на делото за убийството на Николай смятат, че тя можела да си спести доста от неприятностите, ако е запазила мълчание и не се е оплела в своите показания след инцидента.

Доскоро Мейзер имаше намерение да открие нова модна линия за дрехи, която да бъде продавана в няколко магазина в София и Варна. Проектът изисква сериозна инвестиция. Ако Анита успее да намери партньор, тя ще стартира бизнеса в началото на следващата година.

Реклама
Реклама
Реклама