Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7569391 www.bgdnes.bg

Кебапчето 1,50 на Рожен

Сложиха в ред цените, пищисали държавата

Кюфтето и водата на същата цена, бирата закова 2,50

Най-накрая! 1,50 закова цената на кюфтето и кебапчето на "Рожен".

Както организаторите обещаха, цената на най-купуваната скара на Националния събор на народното творчество и животновъдството беше с таван от лев и петдесет на бройка и успокои народа след безумните цени на миналогодишни издания, видя "България Днес" на място.

Питката също бе закована на тази цена и сандвич с кюфте и кебапче или по две бройки от продукт излизаше 4,50. Цената се оказа доста по-приемлива на фона на предишното издание на събора, когато подобен сандвич надхвърляше 7 лева.

Реклама

Цената на бирата също бе с таван. По 2,50 се лееше на корем пенливата напитка, а минералната вода от 500 мл също си имаше фиксирана максимална цена от 1,50.

По този начин организаторите на мащабното родолюбиво мероприятие успяха да поуспокоят масовото недоволство и твърдения, че съборът се е превърнал в печалбарско мероприятие.

Успех за събитието бе и откриването, което освен президента Румен Радев бе направено за сетен път и от Валя Балканска. С широка усмивка и възторжен глас тя пя както в петък на откриването, така и в събота късно вечерта, когато с гайдаря Петър Янев изпълниха обичани родопски песни.

И този път на Роженските поляни се изсипаха стотици хиляди през трите дни на събора. Макар и прикован на инвалидна количка, там беше и 35-годишният Красимир. Страдащ от малък от детска церебрална парализа, мъжът бе облечен в пъстра народна носия. С такава бе нагизден и баща му Георги, който неуморно буташе количката и спечелиха сърцата на присъстващите.

Най-големите атракции на събора бяха нестинарското шоу и прабългарската школа за оцеляване "Багатур".

Реклама
Реклама
Реклама