Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7569398 www.bgdnes.bg

Мистър Азия Бизнес 2019 Едуард Иванов: Ще уча в български университет

Благодарен съм на родителите ми, у нас има почва за подобен бизнес конкурс, ще подейства като мотиватор

Кой е той:

Едуард Иванов е роден в София през 1999 г. Когато е на 5 г., се мести със семейството си да живее във Виена. Там завършва икономическо образование. Едуард печели най-престижния бизнес конкурс в Азия с награден фонд 50 хил. долара и става Мистър Азия Бизнес 2019.

Реклама

- Едуард, разкажете на нашите читатели какво представлява конкурсът, който сте спечелили?

- Конкурсът представлява състезание за бизнесмени, които могат чрез тази титла да спечелят популярност, както и интерес за азиатските компании и те биха предоставили една много добра възможност за по-бързо и добро развитие.

- Как протече конкурсът?

- Първо, като за "добре дошли" представяхме на сцената виетнамски традиционни облекла. След това последва дефиле със спортни облекла и включени танцови движения и умения, които трябваше да научим няколко дни преди конкурса. Третата част беше дефилиране с елегантни костюми. За финалното шоу получихме въпроси по отношение на нашите бизнес ангажименти, след което последва и награждаването.

- Как попаднахте там?

- Благодарение на баща ми, който живее повече от 3 години във Виетнам и е създал добри бизнес взаимоотношения, а аз бях поканен от организаторите да участвам на конкурса

- С какъв бизнес се занимавате? Кой е менторът ви?

- Благодарение на родителите ми, които са изградили успешен бизнес преди 15 години в Австрия, свързан с производство, продажба и монтаж на прозорци, врати, щори и комарници. Но това, което ги отличава от останалите в бранша, е това, че е създадена и онлайн платформа за продажби. Определено родителите ми имат огромен принос за моето професионално развитие и са един прекрасен пример в мой личен план!

Реклама

- Какви шансове ви предоставя титлата "Мистър Азия Бизнес 2019"?

- Най-вече популярност за развитие на нови бизнес отношения и контакти, както и в рекламните и модните среди. Наградата ми се базира на популярността и имиджа ми в Азия и в частност във Виетнам

- Смятате ли, че в България има място за подобна надпревара?

- Разбира се, че има. За едно такова начинание са необходими мотивирани млади хора, които да притежават амбицията и желанието да бъдат успешни и щастливи в своите бизнес умения и един такъв конкурс да мотивира техните начинания да осъществят мечтите си в България и защо не?

- Вие сте българин, но живеете във Виена. Кога се преместихте там и как ви се отрази промяната?

- Аз живея приблизително от 15 години в Австрия, завършил съм австрийско училище, но същевременно в рамките на 5 години съм посещавал и българското училище във Виена. Тъй като живея от много ранна детска възраст, не мога да кажа точно как ми се е отразила тази промяна.

- Какво ви липсва от България? Успявате ли да се прибирате в родината?

- Аз обичам България и мога да се нарека горд българин. Това, което ми липсва, е българската гостоприемност, топлина, както и хуморът, българската музика, прекрасната храна и великолепната природа. Да, радвам се, когато мога да посетя родината си 2 пъти през годината.

- С какво се занимавате в момента и какви са плановете ви за в бъдеще?

- В момента, както казах, работя в нашата семейна фирма, включвайки разнородни дейности, имам отговорни задачи като това да подпомагам създаването на нови бизнес партньори, също контрол на качеството на продуктите, както и работата на служителите. Определям термини за доставки, консултирам и разговарям с клиентите. Планът ми за бъдещето е до следващата 1 година да се върна в България и да се запиша в университет, да подобря образованието си с цел да мога в бъдеще да развивам по-успешно фирмата ни. Също една основателна причина да се върна е, защото никога не съм имал възможността да поживея в родината си. Искам да усетя "българското", да науча по- добре традициите си, да посетя много уникални исторически места, култура, манастири, градове.

- Красотата пречи или помага?

- Аз не бих се определил като "красив", всеки човек е такъв по неговия си уникален начин, външно и вътрешно! Но в моя случай мисля, че имам чар, който много допада на азиатците, приемат ме много топло и ми се усмихват. Но обратно към въпроса - според мен красотата зависи от самия човек, от неговия мироглед, ако гледаш положително на света, да, красотата помага!

- Имате ли половинка и какво е отношението ви към сериозните връзки в ранна възраст?

- За съжаление, не съм намерил все още половинката си, но се надявам един ден да я срещна, може би ще бъде съдбовна среща, вярвам, че ще се случи. Винаги съм желал да имам сериозна връзка, но надявам се да намеря българско момиче, с което да мога един ден да създам семейство!

- Как разпускате?

- Както повечето тийнейджъри, излизам също по дискотеки и забавления от време на време, но като хобита най-вече спортувам - футбол, тенис, плуване, колоездене, както и започнах отскоро с фитнес.

Реклама
Реклама
Реклама