Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7569402 www.bgdnes.bg

Нораир Нурикян се разведе

След като пребори рака и след половин век брак

Двукратният олимпийски шампион има нова любов, нанесъл се е при нея

Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Нораир Нурикян официално се е развел, признава самият той пред бивши съотборници.

Причините за разтрогването на почти половинвековната връзка всъщност са две. И близките на Нури избягват да коментират ситуацията, защото виновен всъщност няма, както няма и конфликт. Синът на любимеца на народа от 70-те, Арам, от над две десетилетия живее и работи в Ню Йорк. Майка му от доста години вече също е при него зад океана. Докато шампионът си живее в София, връзката в семейството се прекъсва. 70-годишният днес Нурикян завързва близки отношения с друга дама около преди две години и дори се изнася от дома си в столичния квартал "Червена звезда" и отива в "Павлово" при новата си изгора.

Реклама

Преди да вземе важното решение, Нури трябваше да премине през сериозно съдбовно изпитание, а именно борбата с рак на белия дроб. "Хубавото е, че рано ми откриха заболяването и лечението започна своевременно. Слава богу, сега съм добре.

Наистина съм вече с друга жена, живеем заедно, но това едва ли е интересно за аудиторията", заявява Нурикян.

След края на славната си кариера етническият арменец от Сливен става помощник на Иван Абаджиев, който го открива за щангите и го тренира през всички славни години. След 12 години на поста помощник на Старшия Нурикян става треньор на националния отбор. После работи в родната и международната федерация, че дори бе и шеф в спортния тотализатор.

В началото на 90-те големият шампион се захваща с бизнес, и заедно със свои ортаци отварят заведения в помещения, собственост на арменската църква. Деен помощник на баща си е и младият Арам, докато не заминава със стипендия за Щатите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама