Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7570914 www.bgdnes.bg

Човек на „Рижите“ духна от пандиза

Жената на Кършовски го изпорти на ченгетата

Дамбея плашил да убива бившата

Човек от „Бандата на Рижите“ успял да избяга от затвора. Това е Дамян Кършовски-Дамбея. Той си плюл на петите, за да мъсти на бившата си жена.

Осъденият за въоръжен грабеж и опит за убийство духнал от външен обект в Камено, където работел. Пандизчията изчезнал само 2 часа след като е изведен от пределите на затвора. Около час по-късно бившата съпруга на Дамбея се обадила на тел. 112. Плачейки, тя съобщила, че той е при нея и заплашва да я убие. Ченгетата реагирали светкавично и пристигнали по най-бързия начин в апартамента на бургазлийката. Успели да арестуват на място избягалия пандизчия.

Реклама

Кършовски е отнесъл 14 дни карцер и се разследва за бягство от затвора и за домашно насилие.

Дамбея, който сега е на 34 години, е стар познайник на полицията. Той гравитираше дълго време около „Бандата на Рижите“, която тероризираше Бургас преди смъртта на тартора си Калоян Стоянчов - Голямата Рижа.

Кършовски попадна зад решетките, след като в новогодишната нощ на 2016 година с авера му Георги Петков решили да оберат къщата на кметицата на сливенското село Младово Димка Славова.

На същата дата около 23:10 ч. двама мъже от Младово, които празнували с компания в близката селска кръчма и които имали ключ от къщата на кметицата, отишли до нея, за да вземат подаръци. Единият забелязал силуети на непознати, които побегнали към оградата на съседния двор. Местните излезли на улицата и забелязали трима мъже, които бягали в посока към главната улица на селото. Двамата тръгнали след непознатите, но след секунди един от тях се обърнал и гръмнал. Въпреки това двамата продължили да ги преследват по улицата. След секунди непознатият отново се обърнал и пак стрелял. Тогава мъжете се обадили на свои приятели от компанията. Малко по-късно те застигнали един от бегълците и го задържали. Другият продължил да бяга. Задържаният бил Георги Петков. Той бил съборен на земята с помощта на дошлите на помощ хора от селото. Тогава Петков признал, че са дошли да търсят пари в жилището.

През това време останалите мъже от селото, които преследвали избягалия, го видели до последната къща, където той пак стрелял.

Мъжете, които били авджии и успели да си вземат чифтетата, се придвижвали с микробус. Опитали да се приближат, но тогава непознатият пак стрелял два пъти. Първият куршум улучил рамката на прозореца на предната лява врата, а вторият, пръскайки стъклото откъм страната на шофьора, прострелял водача на автомобила в лявото рамо. Тогава спътникът му, който носел в себе си ловна пушка, предупредил бягащия, че ще стреля. Непознатият отново побягнал, но бил прострелян в крака с патрон за лов на пъдпъдъци. Впоследствие бил задържан. Това бил Дамян Кършовски.

Сегашният екшън с Дамбея идва само дни след като се разбра, че Симеон Стоянчов - Малката Рижа е потрошил ареста, намиращ се в Бургаския затвор. Това става, след като Рижата е закопчан заради поредната си изцепка - кражба на мотор и заплахи срещу собственика му. За деянието той е осъден на 1,8 г. затвор, а заради буйството получил още половин година решетки.

В ареста Малката Рижа първо пробил дупка в стената, блъснал врата и я деформирал. Малко по-късно счупил четири стъкла и два прозореца, скъсал мрежа към един от прозорците, изкривил и потрошил табла на леглото, а най-накрая счупил лампа, монтирана в спалното помещение.

Реклама
Реклама
Реклама