Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7570952 www.bgdnes.bg

Мик Джагър ще представи нов филм на кинофестивала във Венеция

Мик Джагър ще се завърне в света на киното на предстоящия кинофестивал във Венеция, където ще представи трилъра "The Burnt Orange Heresy", в който се е снимал, предаде Франс прес.

Интригата в новия филм, адаптиран по книга на Джордж Уилфорд, е в сферата на изкуството. Режисьор е италианецът Джузепе Капотонди, а актьорският състав включва също канадския актьор Доналд Съдърленд, датчанина Клаес Банг и австралийката Елизабет Дебики, предава БТА.

Реклама

Харизматичният фронтмен на групата "Ролинг стоунс" Мик Джагър, който в петък ще отпразнува 76-ия си рожден ден, възобнови участието си в американското й турне "No Filter", продължило с концерт на 21 юли в Чикаго. То бе прекъснато преди два месеца заради негови здравословни проблеми.

В новия филм Джагър е в образа на богат колекционер на произведения на изкуството, който е обсебен от творчеството на самотния художник Джеръм Дебни (Доналд Съдърленд). Колекционерът предлага на двойка влюбени да се срещнат с Дебни в замяна на кражба на шедьовър от ателието му.

Световната премиера на филма ще се състои на 7 септември, когато ще бъде закрит 76-ият кинофестивал във Венеция.

Мик Джагър се е снимал в десетина филма. Предишната му поява като актьор е в излезлия през 2001 г. по екраните филм "Мъжът от Елисейските полета" на Джордж Хикенлупър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама