Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7571025 www.bgdnes.bg

Губим 2 млрд. от катастрофи

България губи повече от 2 милиарда на година заради ПТП-та. Това заяви Богдан Милчев от Института за пътната безопасност по повод първите резултати от започналия преди месец 24-часов мониторинг на българските пътища заради зачестилите катастрофи. Според него държавните институции бездействат за пътната безопасност.

Милчев обясни пред Би Ти Ви, че при всяко изследване, което прави институтът след тежка катастрофа, се установяват дефицити на пътната безопасност. За да потвърди думите си, експертът даде пример с проверката на пешеходните пътеки от страна на прокуратурата, чиито резултати все още не са ясни. Проверките започнаха заради смъртта на две жени на зебра във Варна миналия месец.

Друг случай, за който Милчев припомни, е пътят в Кресна, където така и не са поставени делиминатори между двете платна, които биха намалили катастрофите, предотвратявайки възможности за неправилно изпреварване. Страните с най-развита демокрация имат най-малко жертви при ПТП, подчерта той и посочи като пример Дания и Швеция.

Милчев заяви, че се установяват много пропуски в пътната безопасност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама