Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7571996 www.bgdnes.bg

Паднаха обвиненията срещу Роналдо

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по обвинения в изнасилване. Това обявиха от окръжната прокуратура в Кларк Каунти.

Според властите няма убедителни доказателства за сексуално насилие над Катрин Майорга и случаят се прекратява.

Реклама

Срещу Роналдо започна разследване във връзка с обвиненията на американката. Тя твърди, че през 2009 година португалецът е бил в Лас Вегас и я изнасилил. Самият той не отрича, че са правили секс, но той е бил напълно доброволен.

Същата вечер Майорга подава оплакване за изнасилване, но не посочва извършителя. През август миналата година тя обяви, че това е Роналдо, и повдигна обвинения срещу него.

На 28 септември германското издание "Шпигел" публикува историята на 34-годишната Майорга, която твърди, че Роналдо я е изнасилил. Според момичето след изнасилването тя била готова на самоубийство. Освен това осем години по-късно била диагностицирана с посттравматичен синдром и клинична депресия.

Изданието публикува документ, според който през 2010-а тя сключва споразумение с Роналдо срещу $375 000 долара за оттегляне на обвиненията. Американката бе категорична, че е била принудена да го стори.

От прокуратурата съобщиха, че на базата на представената информация обвиненията не могат да бъдат доказани и затова случаят се прекратява. По време на цялото разследване Кристиано имаше подкрепата на половинката Джорджина Родригес и семейството си.

Реклама
Реклама
Реклама