Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7574839 www.bgdnes.bg

Страх от вендета скова българския Фрицъл

Бащата насилник не иска свобода

Стоян Владев остава за постоянно в ареста по свое желание

Да остане в ареста сам е пожелал таткото Стоян Владев, обвинен в системното изнасилване на собствената си малолетна дъщеря, научи "България Днес".

Добилият печална известност като българския Фрицъл се е отказал да обжалва на по-горна съдебна инстанция наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража". Това означава, че Стоян Владев ще чака зад решетките началото на делото срещу него, разкриват юристи.

Реклама

Смразяващите кръвта извращения излязоха наяве преди две седмици, когато казанлъшкият учител и музикант бе арестуван и обвинен за това, че в продължение на 3 г. системно е изнасилвал своята малолетна дъщеря, която сега е на 13 години.

Брутални заплахи за смърт и саморазправа заливат стената на личния фейсбук профил на обвинения в сексуални гаври татко. Именно страхът от вендета и общественото недоволство са причината Владев да не иска да се прибере у дома и да предпочете да остане на сигурно зад решетките, подозират негови близки.

"На 15 юли Окръжен съд – Стара Загора, е решил Стоян Владев да остане в ареста. Обвиняемият е имал тридневен срок да обжалва тази мярка, но това така и не е направено и срокът е изтекъл", съобщиха от Пловдивската прокуратура пред репортер на вестника.

По време на единствената поява на Владев в съда той обясни пред магистратите, че не е насилвал дъщеря си, всичко ставало по взаимно съгласие, а целта му била да я подготви за живота, шокира обвиняемият със своите признания. Тогава обвиняемият пожела чрез служебно назначения си адвокат да се прибере у дома в родното село Дунавци, за да може да се грижи за стария си и болен баща Илия.

Пред магистратите на Окръжен съд – Стара Загора, бе разкрито, че преди да се разделят окончателно, бащата, майката и малката Поля* са живеели в Англия. Там Стоян пускал на дъщеря си редовно порнофилми, твърди свидетел пред разследващите. Бащата започнал да посяга на дъщеря си след завръщането им от Острова, когато с майката се разделили, бе разкрито пред Старозагорския окръжен съд.

Пред съдия детето е признало, че за първи път таткото й посегнал през май 2016 г., а последно през февруари т.г. в село Дунавци, допълват от прокуратурата. Тъй като Стоян е припознал детето, след като с майката нямат законен брак, той имал право да бъде заедно с малката през почивните дни, когато се е възползвал сексуално от нея, разкриват разследващи. Даже малко преди да бъде арестуван миналия четвъртък, той бил с дъщеря си на море. Дълго време детето приемало като игра случващото се. Накрая разказало на майка си. Жената първоначално изпаднала в шок, но не след дълго подала сигнал до полицията.

Реклама

На Стоян Владев е назначена психиатрична експертиза, която трябва да покаже дали обвиняемият е вменяем и може да носи отговорност за действията си. Ако бъде изправен пред Темида и бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, той може да отнесе и до 20 години затвор, допълват от прокуратурата.

Стоян Владев има висше музикално образование от академията в Пловдив, преподавал музика в казанлъшко училище. Познат е като ресторантски музикант - свирел на йоника, а майката на детето била певица. Преди време двамата имали общи участия в музикални програми. Сега Владев се препитавал като диджей. Наскоро се преместил от Казанлък в родното си село Дунавци, където живеят родителите му Илия и Пенка Владеви. Сменил и адреса си в личната си карта, разкриват негови близки.

Задържан е и чирпански баща

В ареста попадна и 51-годишен чирпански баща по подозрение, че е блудствал с малолетната си дъщеря. Иван Д. е задържан и обвинен, че се е гаврил сексуално с осиновеното си малолетно дете в продължение на една година. Районният съд в Чирпан го остави в ареста, предстои магистратите от Стара Загора да решат съдбата му. Хората от града са в шок, тъй като само седмица по-рано местен ром също бе арестуван по обвинение, че се е гаврил сексуално с 9-годишното си дете.

*Името е променено

Реклама
Реклама
Реклама