Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7576563 www.bgdnes.bg

Мила Роберт, певица: Обичам Азис

Започвам вълна от нови авторски проекти

Коя е тя:

Мила Роберт е родена на 6 септември 1996 г. Дъщеря е на писателката Ваня Щерева и баскетболиста Роберт Гергов. Мила пее и свири на китара от 13-годишна, а първият й сингъл е кавър на песента "Нашият сигнал" на Емил Димитров, с който печели номинация за дебют на годишните музикални награди на "БГ радио".

- Мила, как да те представим на нашите читатели - актриса, певица?

- Май от 10 години бавно се превръщам в певица (разсейвайки се умерено по пътя).

- Кавърът на хита на Азис "Никой не може" пародия ли е?

- По никакъв начин. Обичам Азис и всичко, което е дал на света. Обичам това парче. Обичам процеса, който имахме по проекта, повече от всеки друг и всеки малък детайл е изпипан с много любов от всички замесени.

Реклама

- Споделяш, че често плачеш след "Никой не може". Защо?

- Защото осъзнавам за първи път, че съм точно там, където искам да бъда. Защото този процес беше само любов. Защото започнахме преди година да работим сериозно и за тази година всичко се промени само към добро. Защото знам, че това е началото на една нова вълна от жестоки проекти.

- Беше ли подготвена за този взрив след парчето?

- Да. Но, честно казано, очаквах повече хейт и съм изненадана от преобладаващата позитивна вълна. Но аз съм трудно задоволим човек. Това е началото.

- Притесняваше ли се как ще реагира Азис на кавъра?

- Много. Слава Богу, хареса му.

- Фен ли си на чалгата? И къде е границата между хубавата музиката и пошлостта?

- Не съм фен, но не съм и хейтър. Има добри неща. Пях на прайда и след мен беше Галена. Останах изумена от енергията на тази жена. Всичко, направено с любов, си струва да се чуе и види. Пошлостта за съжаление преобладава в радиото. За мен "пошло" е шаблонът за хит, по който се създават безкрайни безсмислени парчета всекидневно. Мечтая за край на пачангата.

- Започна с кавър на Ивана, сега Азис, кой ще е следващият?

- Парчета от Мила Роберт, над които работя от почти година. Реално кавърите са просто за забава. Много малка част са от всичко, което искам да стоваря на света.

Реклама

- Кой гали косите ти?

- Мммм...

- Вярваш ли на максимата "Музикант къща не храни" и как се справяш с тази част на живота?

- Ако съдя по това как се развивам като "музикант", мога да заявя, че на този етап за къща не знам, но русо гладно няма.

- Чия е идеята за клипа на "Никой не може"? Какъв е бюджетът и колко време ви отне заснемането?

- Идеята е почти изцяло на Жоро Пеев (Jawpains). Аз мисля, че този път имам минимален пръст. Той е и художник на видеото и го монтира. Но заедно вървяхме по идеята и се вълнувахме. Видеото е заснето от Йордан Георгиев, който е много млад, безкрайно талантлив и работлив - голямо бъдеще го чака. Снимачният ден започна в 8 сутринта и завърши в 22-23 вечерта. Мисля, че на всички присъстващи им беше много приятно.

- Актрисата Василена Винченцо е хореограф във видеото към "Никой не може". Как се спря на нея и това първата ви съвместна работа ли е?

- Тя беше хореограф и в "Нещо грубо". Чудесна жена е, рядко сърцата! Колежки сме по професор. Дойде, запознаха се с Васил, правиха си малко смешки и за 15 минути - "Раз, два, три - айде!!! Гледайте се мръсно!!!! Цак, цак, цак оп!". Строи ни.

- Как си с танците?

- Обожавам ги. Не съм добре с тях, но мисля, че имам потенциал. Смятам да тръгна на танци през есента.

- Каква музика слушаш и кои са любимите ти парчета за раздяла и за ново гадже?

- Скачам от стил в стил и слушам музика по 10 часа дневно. Не може да ме видите сама и без слушалки. Или да стоя в къщи на тихо - абсурд. За раздяла имам един албум, без който нямаше как да съм жива: Placebo - Meds. За нова любов... те сами идват парчетата в зависимост от сюжета на случването ни с момъка. Но примерно Father John Misty с албума си I love you, Honeybear описва отлично чувството при съдбовна среща.

Както и да е, хората идват и си отиват, слушалките в ушите си стоят.

Реклама
Реклама
Реклама