Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7581873 www.bgdnes.bg

Няма да има "Минута е много"

Състезанието вероятно завинаги остава в историята 

Емблематичният водещ Петър Вучков запази мълчание 

Легендарната телевизионна игра "Минута е много" няма да се завърне на малкия екран. Това научи "България Днес" от свои източници.

През последните дни в публичното пространство се появи информация, че любимата игра със загадки на поколения българи може отново да стартира по Българската национална телевизия. Казва се още, че новото ръководство на държавната медия искало да върне "Минута е много", тъй като вероятно "Стани богат" ще отпадне от програмната схема заради големите разходи около продукцията.

Реклама

"България Днес" потърси за коментар емблематичния водещ дали предаването може да се възроди. 80-годишният любимец от малкия екран отказа коментар по темата и обяви, че предпочита да запази мълчание.

"Не мога да коментирам слухове и нямам информация за нещо подобно", заяви кратко пред "България Днес" Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

"Минута е много" е най-дълго просъществувалото телевизионно състезание в ефира на България. Първото му излъчване е на 22 февруари 1980 г. по Българската телевизия. Вучков е водещ от самото начало, а от 2003 г. негов асистент е колегата му Стефан Спасов. Автор на предаването е проф. д-р Лилия Райчева, която държи правата върху предаването.

Популярна е рубриката с въпроси "За всекиго по нещо", както човечето Минутко с уста като цип с неговите реплики "Няма време!", "Ами сега?", "Грешка!" и "Браво!".

Въпреки преговорите "Минута е много" няма да се върне в програмната схема на държавната телевизия и вероятно епизодът от 2011 г. ще остане последният в историята на състезанието.

"Пенсионерският живот ме вбесява! Имам толкова много свободно време, а нямам с какво да го запълвам. Аз съм човек, който цял живот е работил не по осем, а по 24 часа. И чувствам, че бездействам", коментира преди година пред "България Днес" Вучков.

"Не искам да се оплаквам, защото знам, че много хора на моята възраст имат тежък живот. На фона на тях аз съм направо отлично. И здравето ми е добре, сърцето не ми прави проблеми, така че няма да се оплаквам", добави 79-годишният артист. Той има 4 байпаса на сърцето, тъй като на младини не се грижел много за себе си - обичал да пийва и пуши, и не мислел какво може да му се случи на старини.

Реклама
Реклама
Реклама