Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7581954 www.bgdnes.bg

Боевски признава пред съда: Не си спомням колко спечелих от бар "Скандал"

Разпитват собственика на "Шератон" за бардака

Не си спомням колко спечелих от бар "Скандал", призна пред магистратите световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски. Той изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за скандалния бар в столичния хотел "Шератон", за който са подсъдими бившият му авер Валери Попов и още четирима.

В предишен брой "България Днес" разказа за позицията на щангиста относно основното обвинение - дали танцьорки на заведението са предлагали сексуслуги на клиентите. Боевски отрича момичетата да са обслужвали посетителите и уточнява, че никога не е разследвал дали някоя върти любов след работа.

Реклама

Шампионът разказва надълго и широко за специалното меню "лейдис дринкс" - когато платежоспособните клиенти са се бъркали повече пари, за да извикат танцьорка за компания и да я черпят питие. Нестандартните тарифи са се отчитали от управителя на кабарето, като по думите на Боевски не се е налагало да се пращат есемеси на счетоводителите с конкретни суми от оборота.

След като дава подробности за работата на заведението, Гълъбин е разпитан и за фирмата "ВИП Скандал". "В по-голямата част от случаите разпределяхме дивидентите по банков път. На ръка не съм взимал суми. Вие много добре знаете, че по онова време бях в Бразилия и нямаше как да ги взема. Затова по ред основателни причини направих пълномощно на жена ми. Тя е взимала пари по банков път. Не мога да кажа колко ми платиха за дяловете, но всичко е описано счетоводно и имаме документи за всеки разход", заявява Боевски.

Той обяснява и как е приключил с дружеството. "С другия собственик се разделихме малко след 2012 г. Преценихме, че не мога да бъда полезен, тъй като бях в Бразилия. В средата на годината съпругата ми дойде да живее при мен и не е имала възможност да присъства, за да взима каквито и да било пари", посочва шампионът.

Пред магистратите от апелативния спецсъд проговаря и жена му Красимира. Тя признава, че е посещавала два пъти бара като посетител. "Изглеждаше като вариете бар - присъстваха танцьорки, артисти, певици, имаше скечове. Бях и на един новогодишен купон, но в определения период имах бебе, а гледането на бебе и купони е невзаимно свързано", смята половинката на щангиста. Тя също отрича заведението да се е ползвало като бардак: "Не ми е известно момичетата, които са работили в този бар, да са ползвани за сексуални услуги".

Боевска си спомня, че от края на 2011 г. мъжът й не е бил в страната и затова й е било издадено пълномощно. Въпреки това не е участвала в управлението на фирмата. Запознали я с оборотите на заведението и й изплатили дивидентите. Работата с фирмата приключила през 2012 г. "След като уредих всички бизнес дела, заминах в чужбина с две от децата си, за да сме близо до съпруга ми и децата да са близо до баща си. Останахме там до освобождаването му", разказва Красимира Боевска за перипетиите на съпруга си покрай задържането му с кокаин в Бразилия.

Запитана от съдиите, тя уточнява, че не познава собственика на хотела. След като погнатите като група за сводничество бяха оправдани на първа инстанция, магистратите се заеха да разкостят истината за скандалното заведение. В стремежа си да изяснят фактите те решиха да призоват гърка Йоанис Даскалантонакис, който е изпълнителен директор на 5-звездния хотел. Ако бъде открит, за да му се връчи призовка, той ще бъде разпитан на следващото заседание през октомври.

Танцьорка излива пиенето на мокета

За участието си в менюто "лейдис дринкс" разказва пред съда танцьорката Виктория Сорокина. Тя изтъква, че е правила компания на чужденци, но е имало забрана от шефовете да се предоставят платени ласки на клиентите. "Бяхме на надница от 30 лева. Като изпиеш 3 бутилки шампанско, си смяташ 20% и си знаеш заплатата. Аз не консумирам алкохол изобщо - изливам го на мокета и после се почиства", обяснява танцьорката.

Реклама
Реклама
Реклама