Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7583932 www.bgdnes.bg

Братът на Немия не иска на свобода

Закопчан е заради убийство на топмафиот в Атина

Янис Макрис е очистен от Серафим и Милен Райчеви по поръчка от подземен бос, твърдят ченгета

На свобода не иска да излиза Милен Райчев, брат на Серафим Райчев-Немия, който бе арестуван в Атина за убийството на гръцко-австралийския бизнесмен със спорна репутация Янис (Джон) Макрис.

Реклама

Съдът наложи на 33-годишния Милен мярка "задържане под стража" в понеделник. Неговият адвокат Венко Челебиев заяви, че няма да обжалват решението на магистратите и ще чакат делото по същество за екстрадиция на клиента му в Гърция. От своя страна Милен Райчев отрече да е участвал в убийството и поиска да му покажат видеозаписи или снимки, доказващи, че е бил на местопрестъплението.

Показният разстрел на Макрис бе извършен на 31 октомври 2018 година. Тогава 46-годишният милионер бе надупчен с куршуми в колата си пред дома му в тузарския атински квартал Глифада. Месеци по-късно, през април 2019 г., в Гърция е арестуван 31-годишният Серафим Райчев-Немия, а за брат му е издадена Европейска заповед за арест.

Милен Райчев е задържан в дома на родителите си в Хасково в края на миналата седмица. Арестът е извършен в апартамент, за да бъде избегната опасността да пострадат случайни хора, обясни шефът на полицията в града старши комисар Ангел Цанков. Той обясни, че издирваният Райчев не е оказал съпротива по време на задържането.

Според данни на разследващите в южната ни съседка разстрелът на Янис е планиран. На този етап те не оповестяват кой е платил за мократа поръчка. За ченгетата няма съмнение, че Макрис е елиминиран заради разчистване на сметки в подземния свят. Има подозрения, че убитият е свързан с трафик на наркотици за 13 млн. долара в Австралия и опит за убийство на престъпен бос в Сидни. Той имал мощен охранителен бизнес в Гърция. Инвестирал е огромни суми в нощни клубове на остров Миконос, известен като любима туристическа дестинация на световни звезди от киното и модата. Съпругата на Янис е известният модел Виктория Карида. Той е застрелян, докато жена му е на модно дефиле в Атина.

Обвиненият като физически извършител на покушението Серафим Немия мълчал пред разследващите от момента на задържането си до сега, пишат местните медии. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец. След ликвидирането на Янис заедно с брат си изчезнал от Гърция. Немия пристигнал отново в Атина от София на 2 април за "друга работа". Два дни по-късно е задържан, а брат му е обявен за издирване като помагач в разстрела на Янис.

Райчеви живеят в България, след като през 2016 г. били екстрадирани от Канада, където се подвизавали под друга самоличност и били част от престъпна рокерска банда. Върнати са у нас, след като нееднократно са задържани там за грабежи, наркотици, оръжие.

Реклама
Реклама
Реклама