Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7592733 www.bgdnes.bg

Пенсионер връзва и насилва гадже

Българинът заловен на ферибот в Италия

Жертвата бяга окървавена и вика помощ

Възрастен българин се гаври с приятелката си в Италия. След месеци тормоз и дни в плен жената успява да избяга и да извика карабинерите.

Българинът, който е пенсионер на 67 години, и жената работят в Италия. Запознават се миналата година, след като и двамата се прибират в България. Помежду им пламва изпепеляваща любов. Решават отново да се върнат на Ботуша, за да работят. Наемат апартамент в предградието Гинепри на Ламеция Терми в Калабрия. Квартирата обаче се превръща в истински ад, съобщават италианските медии.

Реклама

Случващото се в нея става ясно, след като преди дни до карабинерите в Ламеция Терме успява да стигне обезобразената българка. Цялата е в рани, а заради сцепената си уста едва говори. Веднага е закарана в болница, където успява да разкаже пред ченгетата историята си.

Битата разказва как се сгаджосва с нашия пенсионер и двамата се връщат в Италия. В началото връзката им е изключително романтична, а новият партньор на жената се показвал като истински джентълмен. Само след дни обаче започнал да показва признаци на ревност и да я разпитва за предишните й връзки. Пробвал да рови в телефона й. Един ден й ударил шамар. Влюбената дама се надявала това да отмине.

Напротив.

Когато двамата се настаняват в апартамента в Ламеция Терме, ситуацията се влошава. Стига се до жестоки побои. За да не може да избяга, мъжът взима телефона и документите на жертвата си. Жената била дори връзвана. През последните три дни, преди да се спаси, пленницата е постоянно пребивана и изнасилвана. В един от дните мъчителят почти я удушава. В крайна сметка жената използва момент, в който насилникът й се разсейва, и успява да избяга на улицата, крещейки за помощ. Така се добира до карабинерите.

Местните ченгета веднага организират акция и атакуват апартамента. От мъчителя няма и следа, но на няколко места личат пръски кръв от побоищата над жертвата. Полицаите решават, че насилникът ще опита да избяга в чужбина и насочват вниманието си към граничните пунктове. Същата нощ усилията им се увенчават с успех. На камери за видеонаблюдение в пристанището в Бриндизи е заснета червена "Алфа Ромео", която прилича на тази на насилника. Успоредно с това карабинерите проследят и телефона на беглеца, който показва, че той е на пристанището. Полицаите искат съдействие от карабинерите в Бриндизи, които минути по-късно арестуват нашенеца, който тъкмо се качва на ферибота за гръцкото пристанище Игуменица.

Съдът в Ламеция Терме постанови постоянно задържане на пенсионера. Той е с повдигнати обвинения за насилие над партньор, нанасяне на средна телесна повреда, сексуално насилие и отвличане.

Само дни по-рано градът бе потресен от друго зверство, извършено от българи. Както съобщихме, карабинерите установиха, че именно наши сънародници са убили, ограбили и запалили местен земевладелец. Смъртта на Андреа Мастрандеа настъпва преди 6 години, но едва сега са установени извършителите. Единият от тях, Васил Найденов Иванов, на 29 години, бе предаден на местните власти. Като съучастник на Васко се издирва аверът му Тихомир Красимиров.

Убитият Мастрандеа е на 75 години по време на смъртта си през лятото на 2013 година. Жена му умира три години по-рано и той живеел сам в имението си. Освен ратаите, които работели на нивите, за него се грижели български болногледачи. Арестуваният, който бил популярен в региона като Васко, е племенник на един от тях. Към 20:30 часа на 21 юни 2013 г. в дома на Мастрандеа изненадващо избухва пожар. Децата му, които живеят наблизо, се притичват на помощ, когато виждат дим. Имението обаче е доста отдалечено от тяхната къща и докато пристигнат на място, пламъците обхващат всичко. След като стихията е потушена, карабинери и пожарникари откриват в руините на имението тялото на възрастния собственик. Отначало се счита, че пожарът е вследствие на инцидент. Случаят е причислен към т.нар. "студени досиета", но криминалисти се усъмняват и започват отново да работят по случая. По-късно установяват, че става дума за умишлен палеж с цел убийство.

Реклама
Реклама
Реклама