Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7594380 www.bgdnes.bg

Почернената майка и баба Ваня Министерска: Викторио ни заплашва от лудницата

Обвиненият в убийството на Дарина и едногодишната Никол сипе закани по телефона

Три пъти обвиненият в двойно убийство Викторио Александров се е обаждал със заплахи на семейството на жертвите си Дарина и малката Никол. Това разкри пред "България Днес" почернената майка и баба Ваня Министерска. По думите й Викторио Александров и към момента е в психиатрията към затвора в Ловеч, където има свободен достъп до телефон въпреки тежките обвинения.

Реклама

"Позволи си да ни тормози психически с телефонни обаждания. Наглостта му се оказа безгранична. Оказа се, че никой не следи обажданията му. Имаше 2-3 обаждания. Едното е записано и е приложено по делото", разкрива Ваня Министерска.

Двойното убийство потресе цяла България на 29 октомври м.г. Жертвите са младата майка Дарина и едногодишната й дъщеря Никол. За смъртта им е обвинен бащата на момиченцето Викторио Александров. Според изнесените данни от прокуратурата мъжът е застрелял бившата си приятелка Дарина в апартамент в столичния квартал "Надежда", в който живеели на семейни начела. Грабва детето и с часове се лута из София. Спира такси, удря шофьора с пистолет по тила и му нарежда да прави каквото му каже, за да живее. Така стига до село Горни Богров, където прострелва малката Никол в дясното око. Момиченцето е откарано в "Пирогов", но издъхва малко по-късно. Самият Александров насочва дулото на пистолета към главата си и стреля, но куршумът само го одрасква по лицето.

Заради направеният опит за самоубийство и отправените заплахи, че ще повтори, Викторио Алекандров е настанен в психиатрията към затвора в Ловеч, където се намира и към момента. Той е подложен на интензивно наблюдение заради притеснение, че може пак да посегне на живота си, разкриват близките му.

"Викторио Александров е настанен от съда в психиатричната болница към затвора в Ловеч по реда на Закона за здравето. Продължителността на престоя е три месеца. След изтичането на този срок се прави анализ на състоянието на лицето дали трябва да бъде изписано, или оставено за лечение", обясни тогава прокурор Зорница Таскова, говорител на СГП.

Разследването по случая е приключило и събраните до момента доказателства са предоставени на страните, за да се запознаят с тях. През септември предстои да бъде внесен обвинителен акт в съда и да бъде насрочена дата за старт на процеса за двойното убийство.

Реклама

Междувременно стана ясно, че Викторио е подсилил адвокатската си защита. Той ще бъде защитаван пред Темида освен от експерта по криминалистика проф. д-р Петя Шопова и от адвокат Коста Богацевски, разкриват близки до почерненото семейство.

Коста Богацевски е заемал поста заместник-началник на Главното следствено управление. Работи по разследването на убийството на писателя Георги Марков. В периода февруари 1993 - октомври 1994 година е главен секретар на МВР. След напускане на системата на МВР Коста Богацевски работи като адвокат. Кантората му бе атакувана преди две години. Неизвестни бомбаджии хвърлиха три самоделни взривни устройства през прозореца на офиса му. За щастие са нанесени само материални щети.

Петиция за доживотен затвор

Над 4700 души са подкрепили онлайн петицията "Доживотен затвор, без право на замяна за убиеца на Дари и Ники!" на сайта peticiq.com

Петицията е създадена от почернената майка и баба Ваня Министерска.

"Нека подкрепим петицията за Дари и Ники! Те бяха брутално убити на 29.10.2018 г. в София от Викторио Александров - "баща" на малката Никол! Искаме обективна и справедлива присъда, отговаряща на два отнети живота, единият от които, на собственото му дете!", пише Ваня Министерска. Тя моли всеки, който има желание да подпише петицията, "за да получат възмездие за отнетото бъдеще и мечти. Светлина на двете звездички Дари и Ники!", завършва призива си Министерска.

Реклама
Реклама
Реклама