Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7596752 www.bgdnes.bg

Баба Елена е най-възрастната майсторка на кючека

Възрастните мажоретки се разкършиха на латиноритми

Баба Елена е майстор на ориенталските танци!

Достолепната дама от дома за възрастни хора "Венета Ботева" във Велико Търново впечатли с кръшни танци и събра погледите на другарките си.

Както "България Днес" писа, социалната институция впечатлява с танцова формация. През юни т.г. жените в златната есен от живота си влязоха в ролята на мажоретки. Нито старческите болести, нито трудностите ги спряха да танцуват и да размахват помпони. На сладоледеното парти преди дни танцьорките отново блясват, но този път под звуците на латиномузика. С огненочервени рокли и алени цветя на гърдите и в косите пенсионерките се разкършиха. Дамите тренират за представлението в продължение на няколко седмици и накрая се представят блестящо.

Реклама

Гвоздеят в програмата е баба Елена, която излиза на сцената самостоятелно. Под звуците на ориенталска музика тя раздвижва ръце и крака, за да покаже, че за забавленията няма възраст.

"Съставът на танцовия състав "Усмивка" постоянно се променя, тъй като зависи от здравословното състояние на жените. На концерта за годишнината бяха 6 дами. Те сами си избраха какво да изтанцуват, а аз им помогнах с хореографията, тъй като имам танцово студио", разказа през юни т.г. пред "България Днес" Зорица Радловска, директор на дома за стари хора. Тя е впечатлена от усърдието на възрастните жени и сподели, че чрез танците те се разсейват от еднообразното всекидневие.

Чисто по нашенски празничната програма завърши с български хора. Десетки жители на социалната институция се хванаха за ръце, за да дадат подобаващ завършек на веселието. Партито, което се провежда за девета поредна година в дома, продължи около час.

"Много добре се справят с народни, латино и руски танци. Избирам им опростени композиции, а те бързо ги схващат. За тези жени танците са не само забавление, но и терапия. Знаем, че движението е здраве", каза още Радловска.

Снимки: ДСХ "Венета Ботева"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама