Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7600100 www.bgdnes.bg

Очакват ни 3 горещи дни, в понеделник и вторник - до 39 градуса

Атмосферното налягане е по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна. През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево, след обяд - горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, предава БТА.

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, по-ниска е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Реклама

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса по Черноморието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама