Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7600943 www.bgdnes.bg

Кукли върху нокти

Кралицата на камъните смайва света! Катя печели куп състезания 

Вещици, русалки, дракони, кабаре танцьорки и всякакви чудати същества оживяват върху нокти! Удивителните кукли са дело на Катя Райкова, която е в Топ 3 на маникюристките в света! Когато въображението на русокосата дама се развихри, ръцете й творят чудеса.

Реклама

"Тази страст дойде много спонтанно. Преди, когато ги гледах тези неща, ми се струваше невъзможно да ги направя. Един ден реших да пробвам. Оказа се, че това се превърна в най-любимата ми категория. Доставя ми удоволствие. Всичко е направено ръчно. Всеки един елемент е изработен от мен и винаги всеки нокът е различен", разказва пред "България Днес" майсторката.

3D фигурите са изваяни само от материали за изработване на нокти - гел, акрил, боички. Цялостният маникюр отнема около два месеца на Райкова.

"По-трудно е, защото всичко се прави с четка. Имаш определено време, в което трябва да изработиш дадената кукличка, защото тя е от акрил. В момента, в който я работиш, тя изсъхва и после не може да се моделира", допълва маникюристката.

Катя се занимава с това вече 20 години. В началото започва като хоби, след това минава няколко курса и страстта й се превръща в професия. Сред нестандартните й маникюри са и тези с камъни. Ноктите на моделите й придобиват странни, стърчащи и бляскави форми. Затова приятелите й са я короновали с титлата "Кралица на камъните".

"Това е другата ми страст - камъните. Когато ги погледнеш, особено на живо, са наистина впечатляващи. Така блестят, че приличат на бижута върху ръцете", споделя още Райкова.

Реклама

Талантът й й отваря много врати и маникюристката печели множество състезания. Последните й призови места са от Америка. Катя е първата българка, която е печелила професионални състезания за маникюристи зад океана. Освен за ноктите Катя трябва да се погрижи и за цялостната визия на модела. Два пъти участва в Седмицата на модата - един път в Ню Йорк и един път в Милано. Неведнъж е правила ноктите на родни знаменитости, сред които фолкпевицата Емилия и поп дивата Дара. Сред най-големите звезди, и то извън родния шоубизнес, на които е оформяла маникюра, е италианската дизайнерка Елизабета Франчи.

Самата Катя предпочита дългия и блестящ маникюр.

"Винаги слагам камъни. Нося дълги нокти с различни форми. Когато трябва да правя дребни детайли, не е много удобно, но се справям. Чувствам се като гола без тях. Това е моята визитка, където и да ходя, винаги ми хващат ръцете и започват да ги разглеждат. Справям се с дискомфорта, защото удоволствието от носенето на красиви нокти е по-важно за мен", разказва Катя.

На мода са геометричните форми

Геометричните форми са на мода тази година, категорична е Катя Райкова. Линиите, триъгълниците и квадратите в декорацията на ноктите са предпочитани от дамите.

"Това лято пастелните и по-цветните маникюри са предпочитани. Нормално е заради сезона. Забелязвам, че блясъкът също се връща на мода. Ако не по всички нокти, то поне един е с камъни или брокат", разказва за модните тенденции маникюристката.

Азис грейва на женска ръка

Един от най-екстравагантните маникюри у нас е с облика на Азис. Ромският славей е изобразен върху ноктите на млада девойка. Лицето му е разделено на две и изрисувано върху средния и безименния пръст на момичето. Шантавата тенденция побърка младите момичета и все повече от тях искат да си нарисуват родни попфолк звезди върху ръцете.

Доли ТАЧЕВА 

Реклама
Реклама
Реклама