Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7602415 www.bgdnes.bg

Любо Ганев след драмата с Бразилия: Соколов трябваше да завършва!

"Цветан Соколов трябваше да завършва повечето топки в края на третия гейм", отсече легендарният волейболист Любо Ганев след драмата срещу Бразилия 2:3 (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15) от решителната олимпийска квалифкация във Варна. Българите пропуснаха мачбол и се разминаха на косъм с олимпийска квота.

В решителните разигравания от третата част разпределителят Георги Сеганов ползваше доста често Розалин Печнев. Посрещачът влезе на мястото на Тодор Скримов, който контузи глезена във втория гейм. Младокът направи страхотни неща в мача, но в най-ключовите моменти не съумя да реализира важни точки.

Реклама

"Не е работа на Розалин да завършва в подобни моменти - смята Любо Ганев. - Вероятно след 2-3 години ще го прави. Кестените от огъня трябва да се вадят от най-добрия диагонал в света Цецо Соколов. Помните как играеше във финала на Шампионската лига и в италианското първенство."

Любо Ганев похвали Силвано Пранди и неговите играчи въпреки поражението.

"Отдавна не бяхме виждали почти всички елементи да се получават. Особено блокадата - допълни Любо Ганев. - Имахме малшанс в ключовите моменти. Сега вече ще е много по-трудно."

Друга легенда Борислав Кьосев допълни, че волейболистите са дали максимума.

"Бразилците се измъкнаха от трудния момент, а след това се разиграха - допълни Боре Кьосев. - Бориха се докрай. Пранди създаде облик на отбора. Това е правилният път. За съжаление във волейбола една точка обръща всичко."

Все още не е ясно дали контузеният Тодор Скримов ще участва на европейското първенство през септември. Натурализираният кубинец Леал се приземи върху глезена на посрещача в началото на втория гейм. В понеделник българинът премина през сериозен медицински преглед.

"Дано няма счупване, а да е само разтежение", пожела Любо Ганев.

Реклама

Диагоналът: Отиваме на руска рулетка

Цветан Соколов определи следващата олимпийска квалификация като "руска рулетка".

"Това е като мини-европейско от най-силните селекции - обясни звездата на националния отбор. Ще изиграем седем мача за осем дни. Надявам се да сме здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Бяхме близо до класиране, но ни се изплъзна. Не се възползвахме от една ситауция в третия гейм, с която трябваше да зтаворим мача. Не успяхме да победим олимпийския шампион."

Пранди иска още

Селекционерът Силвано Пранди поиска още от своите волейболисти след поражението от Бразилия.

"Подобрихме доста неща, но трябва да направим и следващата крачка. Да надградим и да не извършваме грешките, които правим в момента - обясни Пранди. - Не успяхме да поддържаме нивото от първите две части. Надделява горчивината. Ще е много трудно да се класираме за олимпиадата. Имахме страхотен шанс, но не съумяхме да го материализираме. Докато от федерацията смятат, че съм нужен на тима, съм тук."

Франция и Сърбия дебнат

Франция и Сърбия ще бъдат най-сериозните противници във втората и последна олимпийска квалификация за олимпиадата в Токио. Турнирът ще се проведе през януари. Най-вероятно домакин ще бъде Германия. Останалите тимове са Холандия, Словения, Финландия, Естония или Словакия.

"Става много по-трудно - коментира Борислав Кьосев. - Дано и на другата квалификация имаме отбор от този ранг."

Следващото изпитание на националите ще бъде европейското първенство в Белгия, Франция, Холандия и Словения (13-29 септември). 24 отбора ще участват. Националите са в група с Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния.

Реклама
Реклама
Реклама