Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7602450 www.bgdnes.bg

Шаранът обожава коноп

В България конопът е една малко използвана стръв. Малцина знаят, че тези семена са сред любимите деликатеси на всички шаранови видове. Конопът съдържа специално етерично масло, от което рибите имат нужда.
За да можем да го закачим лесно на куката, е нужна термична обработка. Предварително конопените семена се накисват за няколко часа във вода, след което се варят, докато зрънцата не се разпукат. След това се закачат на сравнително малка и остра кука №16-20.
Това предполага да заложим на риболов на плувка. Обикновено тази примамка се използва в застояли или води с бавно течение през топлите месеци от годината. Можем да ловим както бабушки, червеноперки и каракуди, така и едри риби като шарани.
Задължително е да сварим и конопено семе за подхранка. Към него могат да се добавят най-различни ароматизатори. Малко известна хитрина е, че ако добавим 1 лъжица захар при варенето, зрънцата ще добият специфичен блясък и ще станат още по-примамливи за рибата. Не изхвърляйте водата, в която сте варили конопа. Тя се явява прекрасен течен ароматизатор за захранката ви.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама