Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7603252 www.bgdnes.bg

Пингвини се настаниха в ресторант за бургери - месец след като посетиха суши бар

Двойка сини пингвини се настани в ресторант за бургери - месец след като посети суши бар в новозеландската столица Уелингтън, предадоха БТА и ДПА.

Служители от местното дружество за защита на животните били повикани, тъй като симпатичните пернати - любители на бързото хранене, били забелязани край паркинга на заведението в опасна близост до жп линия.

Реклама

Природозащитниците върнали предприемчивите пингвини отново в пристанището, след като те пресекли магистрала с пет платна, за да отидат да се нагостят.

Пернатите от породата корора, известна също като син пингвин, бяха заловени миналия месец да свиват гнездо край суши ресторант също в близост до жп линията. Нарушителите на два пъти били санкционирани от полицията, която се опитала да им държи "конско". След второто си нарушение птиците били настанени в уютна кутия-гнездо с пух и мека трева. Но те продължили да се скитат.

Корора са най-малките по размер пингвини и са застрашени от изчезване. Те често се срещат в новозеландската столица, а най-многобройни са на островче, разположено край пристанището на Уелингтън, където гнездят 600 двойки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама