Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7604362 www.bgdnes.bg

Неймар пристигна в Барселона

Трансферът на лятото е все по-близо! Завръщането на Неймар в "Барселона" е въпрос на дни, твърдят испанските медии. Според информация на радио "Каталуния" бразилецът е пристигнал с частния си самолет за финални разговори с ръководството. На летището в Барселона той е посрещнат от големия си приятел Луис Суарес, а другата звезда на тима Лео Меси също съдейства за трансфера. В офисите на клуба бе изловен и адвокатът на Неймар, който преди време депозира 222 милиона евро за трансфера му в ПСЖ. Сега отново той се очаква да е в основата на сделката.

Офертата на "Барса" към парижани е 50 млн. евро плюс две звезди на каталунците. Единият играч е бразилеца Фелипе Коутиньо, чиято цена преди една година бе 160 млн. евро. Разминаванията между двата клуба са за втория футболист, който ще бъде използван като разменна монета. От ПСЖ искат Нелсон Семедо, но каталунците им предлагат Иван Ракитич, Усман Дембеле или Самюел Умтити. Другият вариант е "Барса" да даде само Коутиньо и да плати още 80 млн. евро.

Реклама

Освен това "Барса" държи договорът да бъде оформен като наем със задължителна клауза за откупуване след една година. Това се прави за да се избегнат проблеми с финансовия феърплей.

Същевременно от ПСЖ дадоха поредния ясен знак, че раздялата с Неймар е неизбежна. Всички фланелки с името на бразилеца бяха изтеглени от продажба от официалния магазин на клуба. Вместо неговите екипи се появиха такива на юноши на клуба, въпреки че досега фланелките на Ней носеха огромни приходи за клуба. Феновете на парижани също демонстрираха отношението си към звездата. На първия мач от сезона те опънаха транспарант "Неймар, махай се". От ПСЖ влязоха в преговори и с "Реал" (Мадрид) за нападателя, но завръщане в "Барселона" е далеч по-вероятно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама