Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7606170 www.bgdnes.bg

Босът на "тигрите" Сергей Ташков: БФС и полицията си прехвърлят топката

Твърд съм, няма да излезем срещу "Левски" на националния стадион!


Президентът на "Витоша" (Бистрица) Сергей Ташков обяви, че полицията и Българският футболен съюз си прехвърлят топката по казуса с домакинството на "Левски". Мачът от Първа лига е заложен по програма в събота от 20,30 ч. "Тигрите" получиха нареждане да приемат "сините" на Националния стадион "Васил Левски".
"Нямам представа защо не ни пускат да домакинстваме в Бистрица - избухна Сергей Ташков пред "България Днес". - Пет пъти идваха комисии да оглеждат нашия стадион. Плащахме такси. Имаме Акт 16 и разрешение за ползване от полиция и пожарна. Обясняват как мачът бил рисков. Смешно е, защото играят първият и последният в класирането. Твърд съм, че няма да играем на националния стадион. В БФС казват, че ако ми разрешат от полицията, ще играем в Бистрица. От полицията казват, че е необходимо БФС да разреши!"
В продължение на пет години ръководството на "Витоша" хвърли огромни усилия, за да изпълни всички изисквания за лицензиране на своя стадион.
"Покажете ми един стадион с изключение на този на "Лудогорец", който да е по-добър от нашия - попита риторично Сергей Ташков. - Нямаме пари да им плащаме по 20 000 лв. за домакинство на "Васил Левски". Някой бил чул на мача "Царско село" - "Левски", че две фракции от агитката на "сините" били в конфликт. Щяло да стане беля при нас. Те, ако искат да се бият, ще го направят където си поискат. Не само в Бистрица. Не може малките отбори да страдаме заради лумпените. Говорих със Стойне Манолов. Той обясни как е продал 540 билета за уж рисковия мач с "Левски". Ние публика нямаме. Давам целия стадион на агитката а "Левски"."


Ако "Витоша" (Бистрица) не излезе срещу "Левски", тогава ще последва служебна загуба с 0:3, отнемане на три точки от актива и глоба от 5000 лв. При втори случай на неявяване отборът се вади от групата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама